Twitch belooft nieuwe functies voor streamers tegen hate raids

News
donderdag, 12 augustus 2021 om 15:00
twitchf1632316873
De laatste tijd duiken er nieuwe manieren op op Twitch om streamers lastig te vallen, zoals hate raids. Het bedrijf belooft nu nieuwe functies om die vervelende acties tegen te gaan.
Op social media is een campagne begonnen met de hashtag #TwitchDoBetter. Die actie is in het leven geroepen door content creators die slachtoffer zijn geworden van verschillende nieuwe manieren om streamers lastig te vallen, zoals ‘hate raids’ en ‘botting’. De campagne van de content creators heeft effect gehad, want Twitch heeft nu gereageerd op de actie.
Het bedrijf achter het streamingplatform belooft dat het actie zal gaan ondernemen tegen mensen die de veiligheid van content creators ondermijnen. Dat laat Twitch weten via Twitter. Naast een open dialoog houden over de verschillende problemen, komt het bedrijf ook met een aantal nieuwe functies om ‘hate raids’ en meer tegen te gaan. Zo heeft Twitch nu al een update uitgerold om beter hate speech te herkennen in de chat, maar zullen er ook meer tools komen om nieuwe accounts van gebande leden te detecteren en verificatie van accounts lastiger te maken.

Wat zijn hate raids op Twitch?

Op Twitch komen streamers de laatste tijd steeds meer in aanraking met hate raids. Dat zijn acties waarbij een chat van een content creator wordt overspoeld met haatvolle berichten. Een aantal gebruikers spammen steeds dezelfde berichten, waardoor normale communicatie met de rest van de kijkers ook niet meer mogelijk is voor de streamer.
De streamer RekItRaven werd in één week tijd twee keer slachtoffer van een hate raid. Zij begon daarna de #TwitchDoBetter-campagne op social media en kreeg daarna al snel veel steun van andere streamers. Volgens RekItRaven is ze blij met de reactie van Twitch, maar zal ze eerst resultaten willen zien voordat ze echt zal juichen. Dat laat ze weten in gesprek met PC Gamer.

Populair Nieuws