Gebande Twitch streamer wil nieuwe game studio beginnen

News
woensdag, 11 augustus 2021 om 10:30
Ondanks dat streamer Dr Disrespect permanent geband is op Twitch, blijft hij doorgaan met streamen en hij heeft nog meer plannen. Hij laat nu namelijk weten een nieuwe game studio te beginnen en is op zoek naar een mede-oprichter.
Voor velen zal de naam Dr Disrespect bekend voorkomen. De streamer was namelijk één van de populairste streamers op Twitch, mede dankzij zijn opvallende voorkomen en stijl. Maar Guy Beahm, zoals Dr. Disrespect echt heet, heeft nu veel grotere plannen dan streamen.
Via zijn website laat hij namelijk weten een game studio te willen beginnen en dat hij nog op zoek is naar een partner. De mede-oprichter van de ontwikkelstudio zal optreden als studiohoofd en de dagelijkse gang van zaken waarnemen. In de vacature staat dat Beahm van plan is om samenwerkingen aan te gaan met ‘een select groepje van mega influencers om hun droomgame te maken’.
Beahm is dan ook niet op zoek naar een groentje in de gamesindustrie. Het studiohoofd moet minimaal vijf jaar ervaring hebben in de industrie als een producent en gewerkt hebben aan AAA games. Dr. Disrespect zelf heeft trouwens ook de nodige ervaring, want voordat hij aan de slag ging als streamer, was hij een map designer voor de Call of Duty-franchise.

Controverse over Dr Disrespect

Hoewel Dr Disrespect altijd op veel kijkers kan rekenen voor zijn streams, is de streamer niet zonder controverse. Beahm werd ooit tijdelijk geband door Twitch, nadat hij tijdens de E3 met een cameraploeg de WC was binnengelopen. In 2020 werd Dr Disrespect permanent geband door Twitch. De reden voor de ban is nog steeds onbekend.
Ondanks de ban en zijn plannen voor een game studio, heeft Beahm zijn streaming-carrière niet helemaal aan de wilgen gehangen. Na de ban op Twitch heeft hij namelijk de overstap gemaakt naar YouTube, waar hij alweer bijna 3,5 miljoen subscribers heeft.