Twijfels over Sergio Perez: "Gaat hij het einde van het seizoen halen?"

  Sergio Perez zag zichzelf een paar weken geleden nog als titelkandidaat in de Formule 1. Maar volgens Marc Priestley is het nu de vraag of de Red Bull Racing-coureur het einde van het seizoen wel haalt.

  Getty Images/Red Bull Content Pool

  De RB19 van Red Bull Racing is verreweg de sterkste auto van het moment in de Formule 1. Max Verstappen laat de rest van het veld ver achter zich, wat hij opnieuw heeft laten zien tijdens de GP van Spanje. Voor Sergio Perez is het alleen niet zo makkelijk. De Mexicaan scoorde geen punten in Monaco en had problemen in de kwalificatie in Spanje, waarna hij op zondag niet verder kwam dan P4.

  Marc Priestley, voormalig F1-monteur bij het team van McLaren, vraagt zich af wat er gaande is met Perez. De Brit heeft het vermoeden dat de coureur mogelijk een deuk heeft opgelopen in zijn zelfvertrouwen, waardoor het steeds moeilijker wordt om te excelleren in de Formule 1. Dat laat Priestley weten in de Chequered Flag-podcast van de BBC.

  “Ik weet niet of Perez de afgelopen weken zijn zelfvertrouwen heeft verloren. Letterlijk twee races geleden was er nog sprake van een gevecht om het kampioenschap. Nu twijfelen mensen zelfs aan zijn recht om in die auto te zitten. Gaat hij het einde van het seizoen wel halen?”

  Contract van Perez loopt door

  Als het aankomt op zijn contract hoeft Perez zich geen zorgen te maken. De Mexicaan heeft namelijk nog een contract bij Red Bull tot het einde van 2024. We hebben alleen wel vaker gezien dat het team niet bang is om coureurs heen en weer te schuiven, als ze het vermoeden hebben dat een andere coureur meer potentie uit de auto kan halen.

  Voorlopig staat Perez nog tweede in het kampioenschap met 117 punten, maar hij heeft wel al een flinke achterstand opgelopen ten opzichte van Verstappen met maar liefst 170 punten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2023 Alle rechten voorbehouden.