Tweede Resident Evil serie op Netflix volgt de verhaallijn uit de games

News
dinsdag, 27 oktober 2020 om 17:30
resident evilf1615910709
Netflix brengt goed nieuws vandaag. De geanimeerde Resident Evil-serie op Netflix, Infinite Darkness, zal zich afspelen in het canon van de games. Dat betekent dat de serie dichtbij de gebeurtenissen uit de games blijft. Netflix maakte dit samen met twee afbeeldingen van de protagonisten bekend.
Dat maakt Netflix bekend een tweet op NXonNetflix. Gezien Netflix spreekt over 'twee zombiejager-veteranen' lijkt het er niet op dat de serie ons meeneemt naar het begin van de franchise, maar dat we een voortzetting van de avonturen van Leon en Claire krijgen. De serie zal wel trouw zijn aan de verhaallijn uit de games.
De geanimeerde serie wordt gemaakt door Hiroyuki Kobayashi die onder andere aan verschillende Resident Evil-games gewerkt heeft en daarbij enkele geanimeerde Resident Evil films op zijn naam heeft staan. Daarmee lijkt de serie in goede handen te zijn. Maar het goede nieuws is nog niet op. In dezelfde tweet is namelijk ook meteen een tweetal afbeeldingen van de protagonisten Claire Redfield en Leon Kennedy getoond. En zij lijken wel heel veel op de personages uit de games. Bekijk hieronder de tweet:

Infinite Darkness komt naast de live-action Resident Evil-serie

De Resident Evil serie is niet de enige serie die rondom de Capcom franchise aangekondigd is. Eerder al meldden we dat er gewerkt wordt aan een live-action serie die de kinderen van Albert Wesker gaat volgen. Dit zal in twee tijdlijnen gebeuren: een waarin de kinderen jong zijn en een waarin ze de dertig gepasseerd zijn. Die serie wordt door Andrew Dabb gemaakt en een releasedatum is nog onbekend.