Tweede Pokémon Scarlet & Violet DLC krijgt releasedatum

News
vrijdag, 03 november 2023 om 14:30
pokemonscarletf1676998366
Vroeger kwam er na de release van een nieuw paar Pokémon-games vaak een derde, iets uitgebreidere versie. Maar sinds een paar jaar heeft Game Freak besloten games voortaan uit te breiden met DLC. Een paar maanden geleden verscheen de eerste uitbreiding voor Scarlet en Violet, nu is er ook een datum voor de tweede golf.
Het avontuur in Pokémon Scarlet en Violet wordt over iets meer dan een maand weer verder uitgebreid. Nadat spelers in september met The Teal Mask aan de slag mochten, is het in december tijd voor The Indigo Disk. Om precies te zijn verschijnt de DLC op 14 december.
In deze uitbreiding wordt je als uitwisselingsstudent naar de Blueberry Academy gestuurd. Daar kom je in aanraking met een nieuwe legendarische Pokémon en kun je het opnemen tegen een nieuwe Elite Four. Uiteindelijk kun je in deze DLC ook ontdekken wat nou de Hidden Treasure of Area Zero precies is, waar de titel van het totaalpakket van de DLC naar verwijst.

The Indigo Disk DLC maakt Scarlet en Violet compleet

Voor zover nu bekend is, verschijnt er na The Indigo Disk geen verdere content meer voor Pokémon Scarlet en Violet. Mogelijk zijn er later nog distributies van speciale Pokémon, maar nieuwe gebieden of verhaallijnen lijken er niet meer te komen. Intussen zijn er vermoedens dat de volgende Pokémon-games remakes zullen zijn van Black en White.
De vorige DLC voor Scarlet en Violet bood wat leuke nieuwe content. Helaas verzuimde Game Freak nog steeds om de games op technisch vlak aanzienlijk te verbeteren. Het feit dat je de beide uitbreidingen alleen samen kan kopen, maakte het prijskaartje voor de eerste DLC ook gevoelsmatig wat hoog, maar met de tweede DLC erbij is het hopelijk wat meer waar voor je geld.