Twee topmannen van BioWare stappen op bij de studio

News
vrijdag, 04 december 2020 om 10:30
dragon age 4 2f1592550078
Bij BioWare wordt er momenteel hard gewerkt aan meerdere grote projecten, maar dat moet de ontwikkelaar nu wel doen zonder twee topmannen. Electronic Arts heeft namelijk bekendgemaakt dat twee grote mensen binnen het bedrijf zijn opgestapt.
Het lijkt wel de tijd van het jaar waarop grote namen in de gamesindustrie op zoek gaan naar andere uitdagingen. Nadat gisteren bekend werd dat twee topmanagers bij Bend Studios, de ontwikkelaar van ondere andere Day Gone, ontslag hebben genomen, komt nu ook Electronic Arts met een pijnlijke mededeling naar buiten.
In een blogpost op de website van BioWare laat Laura Miele, de Chief Studios Officer van Electronic Arts, weten dat twee topmensen bij de ontwikkelaar zijn opgestapt. De mensen zijn kwestie zijn Casey Hudson, General Manager bij BioWare, en Mark Darrah, de Executive Producer van Dragon Age. Volgens Miele gaan de twee mannen op zoek naar andere uitdagingen en zullen ze flink worden gemist.

Wat hebben de topmannen gedaan bij BioWare?

De twee topmannen die vertrekken zijn niet zomaar twee namen bij BioWare. Casey Hudson begon zijn carrière bij BioWare en heeft al gewerkt aan MDK 2 uit 2000, waarna hij gewerkt heeft als Game Director voor Star Wars: Knights of the Old Republic en de Mass Effect trilogie. Hudson vertrok in 2014 al eerder bij de studio, maar kwam in 2017 weer terug als General Manager.
Mark Darrah heeft ook een lange carrière gehad bij BioWare. Hij heeft het grootste gedeelte van het gevechtssysteem van de originele Baldur’s Gate geprogrammeerd en was de Executive Producer voor de gehele Dragon Age reeks. Dragon Age 4 zal nu dus zonder zijn hulp afgemaakt moeten worden.

Populair Nieuws