Twee topmanagers van Days Gone vertrekken bij Bend Studios

News
donderdag, 03 december 2020 om 17:30
5 days gone 151014
Hij heeft het lang stil gehouden, maar creative director John Garvin blijkt al vorig jaar vertrokken te zijn bij Bend Studios. Nu volgt ook game director Jeff Ross de weg naar buiten.
In een serie tweets heeft creative director John Garvin zijn vertrek van meer dan een jaar geleden toegelicht. John Gavin was nauw betrokken bij de ontwikkeling van Days Gone, maar ook van eerdere titels als Syphon Filter, Resistance: Retribution en Uncharted Golden Abyss. John Gavin was dus zeker geen onbekende bij Bend Studios. John heeft een sabattical genomen om zich te richten op zijn hobbies, waaronder schilderen en schrijven. Even heel wat anders dan de wereld van game-ontwikkeling dus.

Waarom Gavin nu met zijn ontboezeming komt is niet helemaal duidelijk, maar het zou alles te maken kunnen hebben met het vertrek van game director Jeff Ross, die juist deze periode afscheid van Bend Studios nam. De mededeling van Ross kwam vijf minuten na die van John Garvin, dus van toeval lijkt hier dan ook geen sprake. Of de beide heren nu samen iets gaan ondernemen is niet bekend.

Vriendelijke woorden voor Bend, Sony en de fans

Uit de serie tweets wordt duidelijk dat beide heren zonder wrokgevoelens vertrokken zijn. Een toekomstige samenwerking met Bend Studio of Sony. Op Twitter wisselen de beide heren vriendelijkheden en gelukswensen uit met onder anderen Shuhei Yoshida. Wat de toekomst voor Bend Studios brengt is nog onbekend. Er is bekend dat er gewerkt wordt aan een nieuwe open wereld-game, maar of dit Days Gone 2 is, is nog niet bekend gemaakt. Days Gone verscheen in 2019 exclusief op de PlayStation 4 en is onderdeel van de PS Plus collection die te spelen is op PlayStation 5 voor PS Plus abonnees.