Twee nieuwe Harry Potter series onderweg naar HBO Max in 2021

News
woensdag, 19 mei 2021 om 17:30
harry potter and the deathly hallows prt 2f1621435814
Er spelen al langere tijd geruchten over een nieuwe live-action Harry Potter serie voor HBO Max. Alhoewel hier door fans massaal over gepraat wordt, is er door Warner Bros. bekend gemaakt dat er twee nieuwe Harry Potter series naar HBO Max komen, die niets te maken hebben met de live-action serie.
Op de site van Wizarding World staat de bekendmaking van de twee gloednieuwe Harry Potter series. De eerste nieuwe serie is een quiz die vier dagen achter elkaar plaatsvindt waarvan elke aflevering een uur duurt. Deze quiz vindt dit jaar nog plaats en kan bekeken worden op HBO Max, Cartoon Network en TBS in de Verenigde Staten. Waar de quiz in Nederland verschijnt, is nog niet bekend.
Naast de nieuwste quiz komt er ook nog een grote special aan. Zo wordt de grote Harry Potter quiz afgesloten met een vijfde show dat de 20e verjaardag van de Sorcerer’s Stone viert. Hoe dit er precies uit gaat zien is nog niet bekend.

HBO Max' twee nieuwe Harry Potter series zonder J.K. Rowling gemaakt

Casting voor de nieuwste quiz is nu open voor mensen vanaf 14 jaar die enorm fan zijn van Harry Potter. Hiervoor moet je wel een Amerikaanse inwoner zijn. Toch kan deze quiz ook vanaf thuis gespeeld worden, waardoor je niks hoeft te missen. Alhoewel de wereld door haar gemaakt is, zeggen bronnen van The Hollywood Reporter dat J.K. Rowling niet direct betrokken is bij de quiz en de afsluitende special. Toch is er wel bekend gemaakt dat WB samengewerkt heeft met haar op een bepaalde wijze, niet bekend welke.
Hoewel Harry Potter-fans naar de twee nieuwe series kunnen verlangen, is er nog niet veel bekend gemaakt over de nieuwe HBO Max live-action serie. Alhoewel er discussies zijn over bepaalde schrijvers voor de serie, is het vooralsnog in pre-productie en moeten we hierop dus een lange tijd wachten.