Breda Game City laat zien wat Breda kan met de game-industrie

News
donderdag, 20 mei 2021 om 8:00
breda game city its on 1f1621437645
Op 19 mei 2021 kondigt Breda Game City met trots haar bestaan aan! Het is een stichting die zich richt op de lokale mogelijkheden en het wil een professionele, gezonde en creatieve omgeving creëren voor de game-industrie in Breda.
Breda Game City is ergens te vergelijken met de Dutch Game Garden (DGG) in Utrecht, maar het is toch net iets anders dan je misschien verwacht. DGG heeft zo bijvoorbeeld een fysieke locatie waar gamestudio’s naar toe kunnen en Breda Game City (BGC) heeft dit dan weer niet. “Wij dromen ook van een fysieke locatie waar we geïnteresseerden kunnen huisvesten en dat is een van de mogelijkheden die we aan het verkennen zijn”, meldt voorzitter Matthijs van de Laar.
“BGC heeft als doel om Breda en de Zuidelijke Nederlandse regio nationaal en internationaal op de kaart te zetten als gezonde, professionele en laagdrempelige locatie voor videogame-initiatieven”, vertelt Van de laar. BCG zet zich in voor jonge, gevestigde ondernemers en ondernemers die nog een locatie in Nederland zoeken om zich te gaan vestigen.

Talent uit elke hoek

Breda Game City probeert vooral een rol te vervullen voor studenten van de BUas. Veel van deze studenten verlaten Breda na het afstuderen en dat vindt Van de Laar zonde. “Breda biedt veel mogelijkheden voor professionaliseren, met name wanneer het gaat om ondernemingskansen.” De stichting probeert dan ook zoveel mogelijk nieuwe ondernemers naar de stad te halen, maar ziet ook grote kansen in het ondersteunen van game-ontwikkelaars die een nieuwe vestiging willen openen in Nederland om zo de Zuidelijke regio meer in beeld te brengen.
BGC is ook in samenwerking met de gemeente van Breda om de stad te ontwikkelen naar een internationale hotspot voor toegepaste technologie en creativiteit. Hierom wordt er ook samengewerkt met verschillende bedrijven en kennisinstellingen om zoveel mogelijk innovatie en ondernemerschap te stimuleren in de stad.
Breda Game City brengt mooie kansen voor jonge, nieuwe ontwikkelaars om zich te ontplooien in de wereld van het ondernemen en de game-wereld en geeft ook studenten van de BUas nieuwe kansen om in het Zuiden mooie kansen tegemoet te gaan. De maker van Pine, Twirlbound, is zo ook groot geworden in Breda en is voor nieuwe en oude ontwikkelaars een mooi voorbeeld van wat de kansen in de Zuidelijke stad nou eigenlijk zijn.
Meer informatie over Breda Game City is te vinden op haar website.