Twee Nederlanders in actie vandaag op Wimbledon

News
donderdag, 06 juli 2023 om 12:30
tennis 2891306f1656410103
Het prestigieuze tennistoernooi van Wimbledon wordt momenteel gehouden. Vandaag is een belangrijke dag voor de Nederlandse tennissers, want Van de Zandschulp en Brouwer komen in actie.
Als je aan tennis op gras denkt, dan denk je aan Wimbledon. Elk jaar wordt het oudste tennistoernooi ter wereld georganiseerd op het heilige gras in Londen. Dit jaar zijn er vrij veel Nederlandse tennissers afgereisd naar het Verenigd Koninkrijk om hun kansen te beproeven op het Grand Slam-toernooi.
Vandaag komen er twee Nederlanders in actie, namelijk Botic van de Zandschulp en Gijs Brouwer. Van de Zandschulp is om 12:00 van start gegaan met zijn partij tegen de Chinees Zhang Zhizhen, die momenteel op nummer 52 staat op de ATP-ranglijst. De Nederlander staat ietsjes hoger op de lijst op plek 44.
De wedstrijd van Gijs Brouwer staat later op de dag gepland. De 27-jarige Nederlander zal zijn wedstrijd rond 14:00 beginnen en moet het meteen opnemen tegen een pittige tegenstander. Brouwer staat namelijk tegenover de Duitser Alexander Zverev, die als negentiende staat geplaatst voor het toernooi.
Als Brouwer zijn wedstrijd verliest, dan is hij niet de eerste Nederlander die uitgeschakeld wordt op Wimbledon. Tallon Griekspoor wist zich namelijk direct te plaatsen voor het toernooi, maar verloor zijn eerste partij meteen van Marton Fucsovics woensdag met 6-4, 6-2, 6-4.

Live de wedstrijden volgen

Wil je niks missen van de wedstrijden op Wimbledon? Dan kan je alles live volgen via Ziggo Sport, streamingdienst discovery+ of Eurosport. Wil je liever kijken met Engels commentaar, dan kan je inschakelen via de BBC.

Populair Nieuws