Assassin's Creed Mirage krijgt een accuraat geschiedenislesje

News
donderdag, 06 juli 2023 om 12:00
assassins creed mirage rooftop battlef1662996413
Later dit jaar komt Ubisoft met Assassin’s Creed Mirage, waarin spelers Bagdad kunnen verkennen. Net zoals in de vorige delen zal er een accuraat geschiedenislesje gedeeld worden voor liefhebbers van historie.
De Assassin’s Creed games draaien altijd om een fictief verhaal, met de Those Who Came Before en Abstergo als de grootste onderwerpen. Maar ondanks dat het hoofdverhaal fictief is, gebruikt Ubisoft wel altijd zoveel mogelijk echte elementen in het verhaal. Zo maak je kennis met echte personen uit de geschiedenis en zijn alle steden, gebruiken en voorwerpen gemaakt met veel research.
Sinds Assassin’s Creed Origins heeft Ubisoft zelfs een speciale modus toegevoegd om meer te leren over de tijdsperiode in de game, die zelfs wordt gebruikt in het onderwijs. Voor Assassin’s Creed Mirage pakt de ontwikkelaar het alleen iets anders aan. In een blogpost laat het bedrijf weten dat het spelers ‘dichterbij de historie zal brengen met History of Baghdad’.
De feature zorgt voor een uitgebreide in-game Codex. Naast tutorials en een database met lore, kan je daarin namelijk ook ‘deskundig samengestelde informatie’ vinden over de geschiedenis, kunst en cultuur van Bagdad en de Abbasid Calphiate rond de negende eeuw na Christus. Ook worden er beelden geleverd door verschillende musea ter illustratie.

Meer informatie vrijspelen

Spelers krijgen niet meteen alle informatie tot hun beschikking wanneer ze beginnen met Assassin’s Creed Mirage. History of Baghdad is namelijk gekoppeld aan de progressie van spelers. Basim kan 66 historische locaties door Bagdad bezoeken, die informatie over vijf verschillende onderwerpen zullen vrijspelen: Economie, Geloof & Het Dagelijkse Leven, Overheid, Kunst & Wetenschap en Leven aan het Hof.
De feature zal tegelijkertijd gelanceerd worden met Assassin’s Creed Mirage, wanneer de game uitkomt op 12 oktober.

Populair Nieuws