Steam Deck heeft nu een enorme bibliotheek aan games

News
donderdag, 06 juli 2023 om 13:00
jsaux steam deck dock 1f1660823887
De Steam Deck is pas net een jaartje oud, maar het apparaat heeft een opvallende mijlpaal bereikt. Er is nu namelijk een enorme bibliotheek aan games te spelen op de Steam Deck.
De laatste paar jaar zijn er meerdere pogingen gedaan om een portable ‘PC’ te maken, met wisselende resultaten. De echte doorbraak kwam vorig jaar, toen Valve in februari de Steam Deck lanceerde: een handheld PC die draait op Valve’s eigen SteamOS-software.
Het grote voordeel van het apparaat is dat je games die je hebt op Steam direct kan spelen op de handheld. Ten minste, als de games in kwestie ondersteund worden door de Steam Deck. Bij lancering waren er al flink wat titels die speelbaar waren, maar Valve heeft samengewerkt met ontwikkelaars om de bibliotheek steeds verder uit te breiden.
Die strategie heeft goed gewerkt. Via Twitter laat het bedrijf namelijk weten dat het tijd is voor een feestje voor de Steam Deck. Maar liefst 10.000 games staan nu gemarkeerd als Steam Deck Verified en Steam Deck Playable. Ter vergelijking, voor de Nintendo Switch zijn er 4516 games uitgekomen.

Bibliotheek uitbreiden met korting

Genoeg keuze dus als het aankomt op games op de Steam Deck. Als je nog op zoek bent naar nieuwe titels voor het apparaat, dan is het nu een mooi moment om je slag te slaan. Momenteel is namelijk de Summer Sale bezig op Steam. De sale loopt tot 13 juli, dus je hebt nog even om te graven door alle aanbiedingen.