Netflix gaat remake maken van geprezen martial arts-film The Raid

News
dinsdag, 11 januari 2022 om 11:00
the raid redemptionf1641891385
Eén van de beste martial arts-films die sinds het nieuwe millennium is uitgekomen, is ongetwijfeld The Raid. Netflix wil nu een remake van de geliefde film gaan maken.
Voor de remake van The Raid heeft Netflix de hulp ingeschakeld van de Britse regisseur Gareth Evans, die ook verantwoordelijk was voor de originele versie van The Raid. Evans zal alleen niet verantwoordelijk zijn voor de regie, want die taak is voor Patrick Hughes, zo meldt Deadline.
Het script voor de film zal ook geschreven worden door Hughes, samen met James Beaufort. Michael Bay en XYZ Films gaan de remake van The Raid produceren.
De nieuwe versie zal zich gaan afspelen in Philadelphia, de ‘Badlands’-regio om precies te zijn. Dat is een stuk land tussen North en Lower Northeast Philadelphia waar er veel drugsgeweld heerst. In de Badlands moet een undercover DEA-agent infiltreren in een cartel om achter de locatie van de baas te komen.

Originele The Raid was een revelatie

De eerste versie van The Raid speelt zich niet af in Philadelphia, maar in Indonesië. Een speciaal team van de politie wordt gestuurd naar een flatgebouw, waar volgens een informant een grote drugsbaas schuilt. Het team loopt alleen recht in een val, waardoor een klein groepje agenten (waaronder Iko Uwais) moet zien te overleven in een groot gebouw vol dodelijke vijanden.
Eén van de redenen waarom The Raid meteen een grote hit was bij het publiek is door de keiharde actie in de film. Het zal een flinke uitdaging zijn voor de Netflix remake om de martial arts-gevechten uit het origineel te overtreffen. De originele The Raid kreeg nog een vervolg en Gareth Evans was ook van plan om een derde deel te maken. Zover is het alleen nooit gekomen.