'Toxic' chatfunctie wordt uit League of Legends gesloopt

News
woensdag, 13 oktober 2021 om 18:30
ruined king trailer screenshot w7gd1080f1637141917
De populaire game League of Legends staat bij veel gamers bekend als dé plek voor toxic gedrag. Net als games zoals Overwatch heeft League of Legends een “all” chat, waarmee je alle spelers een bericht kan sturen, maar door het slechte gedrag van spelers zal die chatfunctie uitgeschakeld worden.
League of Legends is uitgegroeid tot een enorm populaire game. Er is zelfs een mobiele versie van, het heeft een eigen e-sports-toernooi waarin professionals het tegen elkaar opnemen en met dagelijks honderdduizenden kijkers op Twitch zullen weinig gamers dit spel niet kennen. Die populariteit is alleen ook een nadeel en dat komt in de vorm van spelers die zich misdragen. Er zijn dan ook veel spelers die gestopt zijn met League of Legends omdat de community zo 'toxic' is.
Riot Games heeft al meerdere pogingen gedaan om slecht gedrag van spelers te straffen. Je krijgt een penalty voor AFK staan of vroegtijdig leaven en slecht gedrag in chat kan leiden tot een ban. Toch vindt Riot Games dat er nog teveel slecht gedrag getoond wordt en daarom heeft het bedrijf besloten om de 'all chat' uit de game te halen. Ondanks dat deze All Chat gebruikt kan worden om de tegenstander een compliment te geven of even te babbelen met je tegenstanders, wordt de chatfunctie vaker gebruikt om elkaar uit te schelden.

Groot probleem in League of Legends

Niet alleen dagelijkse spelers hebben er last van, ook professionele spelers krijgen met scheldpartijen en andere nare berichten te maken. Riot Games zal de aanpassing aan de chatfunctie goed in de gaten houden om te kijken of het helpt. Deze 'all chat' feature zit al vanaf de launch in de game en we kunnen er dan ook wel vanuit gaan dat niet iedereen blij is met de keuze van Riot Games. Aan de andere kant zal het spel een stuk minder gevloek kennen, wat weer goed kan zijn voor de community van League of Legends.

Populair Nieuws