PETA wil minigame weg hebben uit Far Cry 6

News
woensdag, 13 oktober 2021 om 18:00
far cry 6 all rooster locations cockfighting far cry 6 roosters guide 800x400f1634032123
Far Cry 6 is nog niet heel lang uit, maar nu al is er kritiek op de minigame met hanengevechten. Dierenorganisatie PETA wil graag dat deze game uit Far Cry 6 gehaald wordt door Ubisoft.
PETA bekritiseert de hanengevechten in Far Cry 6. Het is een optionele mogelijkheid en heeft verder niks te maken met de verhaallijn van de game. Het is een vechtspelletje waarin jij het als haan opneemt tegen een andere haan. Het is een gokspel wat in Cuba echt gedaan wordt, aangezien het eiland Yara waar je op speelt geïnspireerd is door Cuba. Veel spelers zien de minigame dan ook als een authentiek stukje.
Alhoewel het goed is dat PETA zich inzet voor dierenrechten, vinden veel gamers het een enorm gezeur. Het bedrijf laat in een klacht weten dat de maatschappij dierengevechten die tot de dood doorgaan afkeurt. Er is een wet op Cuba die zegt dat je geen dierengevechten mag organiseren, maar niet iedereen houd zich aan de regels. Hanengevechten komen dan ook geregeld voor op het eiland.

Klaagt PETA alleen over Far Cry?

PETA bemoeit zich overigens wel vaker met games. Zij lieten al vaker weten het niet eens te zijn over de manier hoe er op dieren in Far Cry gejaagd wordt. Ook het onschuldige spel Animal Crossing heeft een klacht gekregen van de organisatie. De klacht gaat rond het feit dat spelers insecten kunnen vangen en tentoonstellen.
Of Ubisoft, de ontwikkelaar van Far Cry 6, gaat luisteren naar PETA is nog maar de vraag.PETA heeft natuurlijk een punt, hanengevechten zijn niet leuk en zouden overal ter wereld verboden moeten worden. Maar de vraag is dan of het verstandig is om te beginnen bij een game, in plaats van te strijden voor hardere regels voor organisatoren van de echte hanengevechten.