Dit is wat Max Verstappen zo'n goede F1-coureur maakt

News
dinsdag, 11 april 2023 om 17:30
max verstappen gp bahrein 2023f1678098618
Volgens velen is Max Verstappen de beste F1-coureur van het moment. Damon Hill en Tom Clarkson hebben in een podcast uitgelegd wat de Nederlander precies zo goed maakt.
Na drie races gehad te hebben dit seizoen, zijn veel mensen het al eens dat de beker alvast naar Max Verstappen kan gaan. De Nederlander zit namelijk niet alleen in de beste auto van het moment, maar hij is volgens velen ook de beste coureur in de Formule 1.
Het is geen geheim dat Verstappen enorm snel is, maar de coureur van Red Bull Racing heeft nog meer kwaliteiten. Tom Clarkson en F1-wereldkampioen Damon Hill hebben in de F1 Nation podcast uitgelegd waarom de Nederlander zo goed is.

“Ik denk dat een belangrijke component zijn honger naar succes is. Met andere woorden: de competitiviteit, dat verlangen, de brandende wens om te winnen. Die mentaliteit is de sleutel. Vergelijkbaar met Senna, vergelijkbaar met Schumacher, vergelijkbaar met veel van de jongens die hebben gewonnen in deze sport of in andere sporten.”

Perfecte mentaliteit voor F1

Volgens Hill is het voor mensen niet altijd makkelijk om om te gaan met de meedogenloosheid van Verstappen en dat het in het dagelijkse leven gezien kan worden als egoïstisch of onaantrekkelijk. Maar in de Formule 1 is het volgens de voormalig F1-coureur een uitstekend wapen: “Het doel is niet om door iedereen aardig gevonden te worden. Het doel is om te winnen. Dat is wat hij heeft.”
Clarkson stelt daarnaast dat Verstappen geen zwaktes meer heeft. Volgens de presentator is de Nederlander snel over één ronde, is zijn racecraft heel goed, kan hij ‘briljant’ met zijn banden omgaan en ‘een race lezen’. Verstappen doet daarmee erg denken aan Fernando Alonso, aldus Clarkson.