Let op: zo ziet het speciale F1 GP België tijdschema eruit

News
dinsdag, 25 juli 2023 om 10:30
spa francorchamps eau rougef1688467285
De volgende race op de kalender is de GP van België, op het legendarische Spa-Francorchamps. Let wel goed op, want het tijdschema voor het raceweekend is weer anders dan normaal.
Als coureurs worden gevraagd wat hun favoriete circuit is, dan wordt vaak Spa-Francorchamps genoemd. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor Max Verstappen. Het lange circuit heeft namelijk een heerlijke flow en kent razendsnelle stukken, zoals de combinatie Eau Rouge, Raidillon tot aan de Kemmel Straight. Dat Verstappen er goed uit de voeten kan, liet hij vorig jaar overduidelijk zien. Toen wist de Nederlander de Grand Prix te winnen vanaf de veertiende startplek, in een oppermachtige inhaalrace.
Of de coureur van Red Bull Racing dit jaar weer zo dominant kan zijn, daar komen we aankomend weekend achter. Dan wordt de race namelijk weer georganiseerd op Spa-Francorchamps en het is ook meteen de laatste Grand Prix voor de zomerstop. Het is dus te hopen dat het een raceweekend wordt waar fans nog lang over kunnen napraten, want de eerstvolgende race daarna is de Dutch Grand Prix op 27 augustus!

Twee races in België

Er is in ieder geval een goede kans, want de GP van België telt niet één, maar twee races. Aankomend weekend wordt er namelijk weer een sprintrace georganiseerd. Dat betekent ook dat de planning van het normale raceweekend opnieuw compleet op de schop gaat. Check het tijdschema dus goed, voordat je cruciale sessies mist.