Mercedes wil in 2024 al de strijd aangaan met Red Bull Racing

News
woensdag, 15 november 2023 om 17:00
toto wolff gp rusland 2021f1680693791
Red Bull Racing en Max Verstappen domineren momenteel in de Formule 1. Het lijkt een gat die niet te dichten is, maar Toto Wolff wil in 2024 met Mercedes al de directe strijd aangaan.
Het is duidelijk dat Red Bull Racing het enige team is dat meteen de nieuwe regels die in 2022 zijn ingegaan heeft begrepen. Gecombineerd met de vaardigheden van Max Verstappen heeft dat gezorgd voor een extreem dominante periode. Sinds vorig jaar heeft de Nederlander maar liefst 32 van de 42 Grands Prix op zijn naam geschreven.
Volgens Lewis Hamilton is het zelfs onmogelijk om het team te evenaren voor 2026, waarin er weer compleet nieuwe regels worden geïntroduceerd. De Brit schrijft nu al de komende twee kampioenschappen op de naam van Verstappen.
Maar Toto Wolff is het daar niet mee eens. Volgens de teambaas van Mercedes moet de dominantie van Red Bull Racing al voor 2026 gestopt worden. Dat laat de Oostenrijker weten in gesprek met Bloomberg. Volgens Wolff focust Mercedes zich daarom al een lange tijd op de auto van volgend jaar, de W15.

“Diep van binnen, tweede of derde, dat maakt niet heel veel uit. We willen vechten om de eerste positie en dat is waarom we maanden geleden de focus al hebben verlegd naar de auto van volgend jaar.”

Belangrijke auto voor Toto Wolff

Het lijkt er ook op dat de W15 een make it or break it-auto wordt voor Wolff. De teambaas ligt namelijk onder vuur, omdat Mercedes geen grip lijkt te krijgen op de nieuwe reglementen. De ene week is het team snel dankzij een nieuwe upgrade, om vervolgens opvallend traag te zijn het andere weekend, zoals in Brazilië. En niemand bij Mercedes weet hoe dat komt komt.