Update - Eén van de beste games van 2023 komt ook naar Xbox

News
donderdag, 21 september 2023 om 16:00
2023 03 07 octopath traveller 2 2f1691076806
Xbox-spelers kunnen uitkijken naar nog een paar mooie RPG’s voor de console. Na Baldur’s Gate 3 komt namelijk ook een andere topper uit 2023 naar de Xbox: Octopath Traveler II.

Update - Octopath Traveller II komt ook naar Game Pass

De geliefde RPG van Square Enix komt niet 'gewoon' naar de Xbox consoles toe. Microsoft heeft namelijk een deal gesloten met de Japanse uitgever om Octopath Traveller II ook naar de Game Pass te brengen. Dat blijkt uit een Xbox Wire blogpost.
Origineel bericht:
2023 is een heerlijk jaar voor RPG-liefhebbers. Recent is Baldur’s Gate 3 uitgekomen en komt later dit jaar ook nog naar Xbox Series X/S, evenals Starfield. En aan het begin van het jaar is ook nog eens Octopath Traveler II verschenen voor de Switch, PC en PlayStation consoles.
Eigenaren van een Xbox console kunnen alleen nu ook naar de game van Square Enix uitkijken. Op Tokyo Game Show is namelijk tijdens de Microsoft showcase aangekondigd dat Octopath Traveler in begin 2024 naar de Xbox One en Xbox Series X/S komt.
Er is ook een announcement trailer uitgebracht die hieronder te bekijken is.

Een succesvol vervolg

Octopath Traveler II is een sequel op, zoals de naam verklapt, de originele Octopath Traveler uit 2018. Die RPG boekte destijds al veel succes op de Nintendo Switch (en later ook PC en Xbox One) en de sequel doet daar nog een schepje bovenop.
In Octopath Traveler II maak je kennis met acht verschillende protagonisten, elk met hun eigen reden waarom ze op pad zijn in de wereld. Het geprezen turn-based gevechtsysteem uit het origineel is behouden, met deze keer ook de toevoeging van ‘Latent Powers’ - speciale vaardigheden voor elk karakter die rechargen als je schade krijgt of als je een ‘Break’ uitvoert op een vijand.
Dit bericht is bijgewerkt op 27 september 2023.