Wordt ook de Tokyo Game Show 2021 digitaal?

News
woensdag, 31 maart 2021 om 15:00
De organisatie van de Tokyo Game Show heeft bekendgemaakt dat het live gedeelte van de beurs dit jaar niet doorgaat. Het evenement zal alleen online plaatsvinden met een digitaal evenement.
Net zoals vorig jaar wordt de 25e editie van de Tokyo Game Show een bijna volledig digitaal evenement. Dankzij het coronavirus is het nog niet verantwoord om duizenden fans het evenement te laten bijwonen. De Tokyo Game Show 2021 vindt plaats van 25 september tot en met 3 oktober.
Wel zal er dit jaar een klein live-evenement zijn dat alleen toegankelijk is voor uitgenodigde journalisten en influencers. Alle presentaties zullen online uitgezonden worden met een Engelse vertaling vanuit het Japans. Verder heeft de organisatie een systeem beloofd waardoor fans demo’s kunnen spelen van games die op de show tentoongesteld worden. Op die manier kunnen de fans toch nog een beetje genieten van de Tokyo Game Show.

Tokyo Game Show 2021 niet het enige online evenement

De Tokyo Game Show 2021 is niet de enige beurs die dit jaar afziet van een live evenement. Zo is al bekend dat de E3 dit jaar ook volledig online zal plaatsvinden. Het is het nog maar de vraag of uitgevers dit de moeite waard vinden, of liever hun eigen streams gaan organiseren zoals de laatste jaren steeds vaker gebeurt.
Gamescom kondigde aan dat het 2021 evenement een hybride van live en online evenementen zal gaan worden. Zoals vanouds kunnen fans op locatie nieuwe games uitproberen, maar het evenement in Keulen zal maar toegankelijk zijn voor een zeer beperkt aantal bezoekers.

Populair Nieuws