Toetreding van nieuw Formule 1-team Andretti afgewezen

News
woensdag, 31 januari 2024 om 17:30
f1 gp canada 2023f1687159119
De Formule 1 krijgt er toch niet een nieuw team bij. Formula One Management heeft namelijk de toetreding van Andretti Formula Racing afgewezen.
F1 is tegenwoordig populairder dan ooit en er waren dan ook meerdere nieuwe teams die hoopten mee te kunnen doen aan de koningsklasse van de motorsport. Al snel bleek alleen wel dat er maar één serieus team een poging deed en dat was Andretti Formula Racing.
De toetreding van het team van Andretti was eerder al goedgekeurd door de FIA, waardoor alleen nog Formula One Management (FOM) het groene licht moest geven. Volgens de Concorde Argreement moet er namelijk eerst een commerciële deal gemaakt worden met de eigenaar van de Formule 1, voordat een nieuw team kan toetreden.
Helaas voor Michael Andretti is die goedkeuring alleen niet gegeven. De aanmelding is afgewezen door de FOM, zo meldt onder andere Motorsport.com. Het nieuwe team zou namelijk niet voor genoeg waarde voor de sport zorgen.

“Ons beoordelingsproces heeft uitgewezen dat de aanwezigheid van een 11e team op zichzelf geen waarde aan het kampioenschap zou toevoegen. De belangrijkste manier waarop een nieuwkomer waarde zou toevoegen is door competitief te zijn. We geloven niet dat de aanvrager een competitieve deelnemer zou zijn.”

Nieuwe kans voor Andretti

Andretti Formula Racing zal dus niet het elfde team worden in de Formule 1, maar er is nog een tweede kans. Al zal Michael Andretti daarvoor nog wel een paar jaar extra moeten wachten. Het team krijgt namelijk een nieuwe kans om toe te treden in 2028. Daarvoor zal het alleen wel de sport moeten betreden met een eigen motorleverancier, waarvoor de samenwerking met Cadillac de beste kans biedt.