Gmail krijgt binnenkort een nieuwe lay-out

News
woensdag, 02 februari 2022 om 8:30
2021 11 22 gmail 2f1637404298
Google heeft aangekondigd dat Gmail binnenkort een heel andere lay-out krijgt. Via de nieuwe look die Gmail krijgt wordt het makkelijker om applicaties als Google Chat, Google Meet en Spaces te bereiken. Let er wel op dat de nieuwe look alleen beschikbaar wordt voor bedrijven. Reguliere gebruikers van Gmail krijgen de nieuwe lay-out waarschijnlijk niet.
Vanaf 8 februari kan je de nieuwe lay-out van Gmail uitproberen en in april wordt de nieuwe lay-out standaard aangezet in elk Gmail account. Je krijgt in april dan nog wel de mogelijkheid om de nieuwe lay-out uit te zetten, maar in de loop van het tweede kwartaal van 2022 moet het nieuwe uiterlijk standaard worden toegepast en kan je niet meer terug. Dit nieuwe jasje heet de 'integrated view', waarschijnlijk omdat alle handige functies van Google geïntegreerd en binnen oogbereik zijn.
Deze nieuwe lay-out zal er aantrekkelijker uitzien en zorgt ervoor dat gebruikers alles op één plek hebben. Er zullen notification bubbles zijn die aantonen dat een bepaalde app je aandacht nodig heeft. Ook zal het gemakkelijker worden een meeting te beginnen. De huidige lay-out ondersteund deze optie ook, maar is erg onoverzichtelijk. Het doel van de nieuwe lay-out is om alle werkgerelateerde programma’s op één plek te hebben, zodat het makkelijker wordt om mails en werk te organiseren.

Wie kunnen gebruik maken van de nieuwe lay-out?

Het nieuwe jasje voor Gmail wordt voor iedereen beschikbaar die gebruik maakt van één van de volgende Gmail accounts: Google Workspace Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Plus, Frontline, Nonprofit, G Suite Basic, of een Business account. Mensen die een gratis versie van Gmail gebruiken zullen de nieuwe lay-out waarschijnlijk niet ontvangen.

Populair Nieuws