Hocus Pocus 2 komt naar Disney+

News
woensdag, 02 februari 2022 om 9:30
De bekende film Hocus Pocus krijgt dan toch nog een vervolg. Er is nog niet veel bekend over de film maar hij komt er al snel aan!
In 2022 zal een grote Halloweenfilm een vervolg krijgen. Hocus Pocus, de komedie uit 1993, krijgt namelijk een tweede deel!
Eén van de meest onverwachte filmreleases dit jaar blijkt een film waar we al lang niks meer over gehoord hadden. De fantasy-komedie Hocus Pocus uit 1993 werd geregisseerd door Kenny Ortega, bekend van Descendants en High School Musical. Hoewel er nog niet veel bekend is over het vervolg op de film, is er al wel een releasedatum gedropt. Hocus Pocus 2 zal namelijk op 31 oktober 2022 op Disney+ verschijnen, een ware Halloween release dus.

Het verhaal van Hocus Pocus

Terugkijkend naar de film uit 1993 is Hocus Pocus een echte klassieker. Een jongen genaamd Max verhuist naar het stadje Salem en wekt per ongeluk drie heksen weer tot leven, 300 jaar nadat ze geëxecuteerd waren voor hekserij. De heksen worden precies op Halloween weer tot leven gebracht en zijn na hun lange absentie op zoek naar het eeuwige leven.
Bijna dertig jaar na de originele film is er nu dus een vervolg aangekondigd. Deel twee zal meerdere castleden terugbrengen uit het origineel. Een aantal namen die je in het tweede deel terug kunt zien zijn Bette Midler als Winifred “Winnie” Sanderson, Sarah Jessica Parker als Sarah Sanderson en Kathy Najimy als Mary Sanderson. Ook Doug Jones zal terugkeren als zombie William “Billy” Butcherson.
Behalve de terugkerende cast van de originele film, lijkt het er op dat er ook een hoop nieuwe personages worden geïntroduceerd in het tweede deel. Hocus Pocus 2 wordt geregisseerd door Anne Fletcher, bekend van films als 27 Dresses en The Proposal. Na dertig jaar wachten heeft het vervolg dus een nieuwe regisseur en mogelijk een heel nieuw publiek. Een vervolg op Hocus Pocus werd al sinds 2014 hier en daar besproken, maar er was nooit zekerheid, tot de producent van de film erover postte op Instagram.