Tinder gaat om legitimatie vragen via ID-bewijs

News
dinsdag, 17 augustus 2021 om 15:30
pexels vinta supply co nyc 842961f1629201563
Tinder is extreem populair als het gaat om het vinden van relaties, one night stands en zelfs vrienden. Er is alleen weinig controle en daar wil het bedrijf verandering in gaan brengen door legitimatie via een ID-bewijs te vragen.
Wie Tinder wil gebruiken moet minimaal 18 jaar of ouder zijn. Maar net zoals meldingen op websites, is er geen enkele methode om te checken of de gebruiker wel echt oud genoeg is. Ook kunnen mensen zich op Tinder voordoen als een compleet ander persoon, door simpelweg wat foto’s te downloaden via het social media-profiel van iemand anders.
Om daar in de toekomst verandering in te brengen, is Tinder van plan om haar gebruikers om legitimatie te vragen via een ID-bewijs. Dat laat het bedrijf weten via een persbericht. De functie zal langzaam worden uitgerold over de hele wereld, maar initieel zal het nog gaan om een vrijwillige legitimatie. Later zal het mogelijk verplicht gaan worden.

Persoonlijke gegevens delen met Tinder

Om je identiteit en leeftijd te bevestigen aan Tinder, zullen gebruiken een foto moeten maken van een identificatiebewijs en die uploaden in de app. Het bedrijf heeft er al ervaring mee, omdat het sinds 2019 verplicht is voor Japanse gebruikers van Tinder.
Naast het kunnen controleren van de gegevens van een gebruiker, zal Tinder het legitimatiebewijs ook gebruiken om ervoor te zorgen dat zedendelinquenten de applicatie niet kunnen gebruiken. Ten minste, in landen waar die informatie publiekelijk beschikbaar is. Dat laat het bedrijf weten aan TechCrunch.
Via het persbericht laat Tinder ook weten veilig met de persoonlijke gegevens om te gaan en rekening te houden met aanbevelingen van experts, de feedback van gebruikers en natuurlijk de nationale wetgeving per land. Hoe Tinder precie van plan is om alle gegevens veilig te houden en de privacy van haar gebruikers te waarborgen is nog niet bekend. In het verleden heeft het platform al eens de privacy van haar gebruikers geschonden.

Populair Nieuws

Laatste Reacties