Tinder laat je binnenkort daten met de hele wereld

News
dinsdag, 26 mei 2020 om 17:30
tinder 3371416 1920f1590504646
De populaire dating app Tinder gaat binnenkort een belangrijke update krijgen, laat The Verge weten. Met de update kunnen landsgrenzen namelijk worden op overschreden.
Gebruikers van Tinder kunnen via de app momenteel alleen matches vinden in hun eigen regio of een iets groter bereik instellen. Toch moet je alleen wel redelijk dicht in de buurt zijn om de ware tegen te komen via de dating app.
Daar moet binnenkort verandering in komen met een wereldwijde modus. Met die functie kunnen de landsgrenzen worden overschreden en hebben gebruikers de mogelijkheid om te daten met letterlijk iedereen ter wereld. Zolang ze natuurlijk ook de wereldwijde modus van Tinder gebruiken. De eerste gebruikers kunnen er eind mei mee aan de slag, terwijl de rest nog iets langer moet wachten op de update. Recent hebben gebruikers ook al de mogelijkheid gekregen om te videobellen met elkaar.

Andere functie dan Passport

Volgens het bedrijf is de vraag naar een wereldwijde modus sterk gegroeid, met name onder jonge gebruikers. De optie is ook anders dan de Passport-optie, waarmee het al mogelijk was om dates te zoeken in een ander gebied dan je eigen regio. Met die functie verplaatste je alleen tijdelijk je zoekgebied. De wereldwijde functie zal ten alle tijden matches zoeken over de hele aardbol.