Tim van Rijthoven genadeloos onderuit in eerste ronde Florence

News
dinsdag, 11 oktober 2022 om 13:30
tennis 2891306f1656410103
Tim van Rijthoven heeft geen goede zaken gedaan op de Firenze Open. De 25-jarige Nederlander werd in de eerste ronde binnen een uur verslagen door de Zweedse Mikael Ymer.
Tim van Rijthoven, die het ATP-toernooi in Florence via kwalificaties bereikte, heeft in de eerste ronde geen goede zaken gedaan. De nummer 116 van de wereld verloor zijn eerste wedstrijd binnen een uur van de Zweedse qualifier Mikael Ymer in twee sets: 1-6, 2-6.
Hoewel de van oorsprong Brabantse Van Rijthoven zich eerst door de kwalificatie moest loodsen, leek hij goed in vorm te zijn. Met zijn sterke opslag knalde hij er een flink aantal aces doorheen. Helaas miste hij die kracht in de eerste set en werd hij compleet weggespeeld.

Tim van Rijthoven mist sterke opslag

Na ruim een half uur spelen en met een achterstand in de tweede set leek daarom een overwinning bijna onmogelijk voor de Nederlander. Na slechts 56 minuten spelen was het einde verhaal voor Van Rijthoven. Door zijn gewonnen partijen in de voorronden heeft de tennisser nog wel wat ATP-punten kunnen verzamelen, waardoor Van Rijthoven op de wereldranglijst stijgt naar plek 109.
Het zit Nederlandse tennissers momenteel niet altijd mee. Deze zomer maakte verschillende Nederlanders veel indruk, waaronder Van Rijthoven op Wimbledon. Hoewel hij en verschillende andere Nederlanders ook mee mochten doen aan de US Open werden alle Nederlanders daar snel uitgeschakeld. Ook daarna gaat het niet voorspoedig. Het verlies van Van Rijthoven in Florence volgt maar kort op dat van Van de Zandschulp op het ATP Astana toernooi.

Populair Nieuws