Update - Van de Zandschulp uitgeschakeld op ATP Astana

News
donderdag, 06 oktober 2022 om 18:00
tennis 2891306f1656410103
Botic van de Zandschulp staat vandaag een flinke uitdaging te wachten op ATP Astana. In de achtste finales van het toernooi treft de Nederlander namelijk niemand minder dan Novak Djokovic.

Update - Van de Zandschulp verliest van Djokovic

Van de Zandschulp mag de hoogstgeplaatste Nederlander zijn in de ATP ranglijst, tegen de nummer zeven van de wereld was hij vandaag niet opgewassen. Aanvankelijk ging de partij redelijk gelijk op, maar op zeker moment begon Djokovic in de eerste set uit te lopen. In de tweede set was er voor Van de Zandschulp nog nauwelijks een speld tussen te krijgen. Het werd 6-3 6-1.
Oorspronkelijk bericht
Alle Grand Slam-toernooien dit jaar zijn afgerond, maar dat betekent nog niet dat het tennisseizoen klaar is. Momenteel is namelijk het ATP Astana toernooi bezig in Kazachstan, waar vandaag een mooie wedstrijd op de planning staat.
In de achtste finales van het toernooi treffen namelijk Novak Djokovic en Botic van de Zandschulp elkaar. Het tweetal heeft nog nooit eerder tegen elkaar gestaan, maar de hoogstgeplaatste Nederlander heeft wel twee keer tegen Rafael Nadal mogen strijden. In beide wedstrijden won de legendarische Spaanse tennisser.

Djokovic en Van de Zandschulp in vorm

Van de Zandschulp zal dan ook geen makkelijke middag krijgen in Astana. Djokovic is natuurlijk altijd een gevaarlijke tegenstander, maar de Serviër is ook nog eens in vorm. Afgelopen weekend won hij nog ATP Tel Aviv en in de eerste ronde van Astana maakte hij snel korte metten met de Chileen Cristian Garín. In 6-1 6-1 werd de eerste wedstrijd gewonnen door Djokovic al na 62 minuten.
Botic van de Zandschulp is alleen ook goed bezig op het toernooi, nadat hij niet tevreden was over zijn prestaties in Tel Aviv. De Nederlander wist zijn eerste wedstrijd in Astana met dezelfde cijfers te winnen van de Kazach Beibit Zhukayev. Het belooft dus een mooie wedstrijd te gaan worden op het hard court in Kazachstan. De wedstrijd gaat van start rond 14:00 Nederlandse tijd.
Wil je de wedstrijd live kijken, dan kan je rond die tijd inschakelen op Eurosport. Heb je geen toegang tot de zender, dan kan je gebruikmaken van de streamingdienst discovery+.
Dit bericht is bijgewerkt op 6 oktober 2022.

Populair Nieuws