TikTok komt met ‘vind ik niet leuk’-knop voor reacties

News
donderdag, 14 april 2022 om 17:30
tiktok 5323005 1920f1600075938
TikTok test een nieuwe functie op zijn app: een ‘vind ik niet leuk’-knop voor reacties op video’s. Dit kondigde het bedrijf aan in een blog.
TikTok schrijft te geloven dat ‘een gemeenschap gebouwd moet worden op een fundament van respect, vriendelijkheid en begrip.’ Het bedrijf zegt ernaar te streven om communityleden in staat te stellen de controle te behouden over hun interacties met anderen op TikTok. In overeenstemming met dat beleid introduceert de app nu de ‘vind ik niet leuk’- knop voor reacties.
Via deze knop wil TikTok gebruikers de mogelijkheid geven om opmerkingen die ze irrelevant of ongepast vinden te kunnen markeren. Deze feedback van de community zal volgens het bedrijf bijdragen aan de reeks factoren die TikTok al gebruikt om reacties relevant te houden en een plaats te bieden voor oprechte betrokkenheid. Alleen jijzelf kan zien wanneer je een reactie als ‘niet leuk’ markeert, ‘om te voorkomen dat leden van de community zich slecht voelen of makers gedemoraliseerd worden’.
TikTok introduceerde eerder al een soortgelijke knop voor video’s. Wanneer je een video lang ingedrukt houdt krijg je een menu met onder andere de optie om aan te geven dat je niet geïnteresseerd bent in dit soort content. TikTok gebruikt deze functie om je nog betere aanbevelingen te geven op de For You-pagina. Of de ‘vind ik niet leuk’-knop voor reacties definitief wordt ingevoerd wordt binnen een paar weken beslist.

Miljoenen TikTok-video’s verwijderd

Daarnaast schrijft het bedrijf in zijn blog tussen oktober en december 2021 meer dan 85 miljoen video’s te hebben verwijderd wegens het schenden van de gebruikersvoorwaarden. Dat is ongeveer 1 procent van alle video’s die in die tijd zijn geüpload.
Afgelopen maand werd ook bekend dat TikTok nog een functie test, namelijk de mogelijkheid om je kijkgeschiedenis te bekijken.

Populair Nieuws