Geliefde gratis Epic Games Store game laat ons aliens knallen

News
donderdag, 14 april 2022 om 17:00
epic gamesf1645113725
Het is weer donderdag en dat betekent gratis games in de Epic Games Store! Deze week heeft Epic Games twee geweldige games voor ons in de Epic Store staan. Aliens hebben een verbond gesloten met de mensheid maar helaas met sinistere bedoelingen. Die gaan we dus van de aarde af schoppen! Ook krijgen we een hele nieuwe Epic Games Store game voorgeschoteld waarin we bergen mogen gaan beklimmen. Hopelijk overleven we dat!
Het is weer donderdag, tijd voor nieuwe gratis games in de Epic games Store! Epic Games geeft wekelijks minimaal één nieuwe game gratis weg, die de hele week te claimen is in de Epic Games Store. Deze week krijgen we zelfs twee gratis games!
De eerste gratis game is Insurmountable. Deze game kwam vorig jaar uit op Steam maar komt vandaag naar de Epic Games Store en dan meteen gratis. Insurmountable is een brute game waarin je vecht tegen de natuurelementen. Doel is om een besneeuwde bergtop te beklimmen en de top te bereiken, zonder onderweg te verongelukken of dood te vriezen. Onderweg kom je van alles tegen, waaronder kloven, veranderend weer en een constante barrage aan keuzes, waarbij elke keuze dodelijk kan zijn. Kies je het steile pad, wat je meer stamina kost of neem je de langere route, die weliswaar makkelijke is, maar die je meer tijd kost en daarmee meer zuurstof? De game heeft het slimme, barre en genadeloze van FrostPunk, hoewel het daar eigenlijk alleen de buitentemperatuur gemeen mee heeft.

Ook XCOM 2 gratis te scoren in de Epic Games Store

De tweede gratis game deze week is een echte top-titel. XCOM 2 borduurt voort op de reboot van de serie uit 2012. In XCom 2 is de oorlog tegen de aliens allan gestreden. De Aliens zijn geland en zijn uiteindelijk met open armen ontvangen. Samen met de mensheid hebben ze ADVENT opgericht, een organisatie die de hele planeet nu overheerst. Overal staan beelden ter verheerlijking van ADVENT en de aliens en XCOM is gereduceerd tot een verzetsgroep. Jij neemt het commando over van XCOM en moet vanuit de krochten van de planeet proberen ADVENT en hun snode plannen te dwarsbomen, voordat ze hun doemscenario tot uitvoer kunnen brengen.

Insurmountable en XCOM2 gratis te claimen in de Epic Store

Zowel Insurmountable als XCOM 2 zijn gratis in de Epic Store te downloaden. Je hoeft er niet eens een abonnement voor af te slutien! In tegenstelling tot veel abonnementsvormen als Amazon Prime, PlayStation Plus, Games with Gold en Humble Choice zijn de games echt helemaal gratis en blijven ze zonder enige abonnementsvorm van jou. Naast de wekelijkse gratis games heeft Epic nog veel meer games die je gratis kan scoren. De Epic Games Store heeft ook een grote lijst games die altijd gratis te spelen zijn. Hieronder zitten bekende namen als Rocket League, Paladins, Smite, Genshin Impact, Neverwinter, World of Warships, Trackmania en League of Legends. De complete lijst gratis games vind je hier.
Epic Games geeft dus deze week zowel Insurmountabel als XCOM 2 weg maar heeft ook de gratis game van aankomende week al bekendgemaakt. Volgende week kunnen we in de Epic Games Store de game Riverbond scoren!
Let op: je kan de gratis games alleen in de periode tussen donderdag 17:00 en precies een week erna claimen, maar de game is en blijft daarna voor altijd in je account en gratis te spelen. Je hoeft de game niet eens te downloaden of te spelen, als je de game in de gratis periode claimt is hij daarna op elk moment te downloaden uit de Epic Games Store.