TikTok brengt eindelijk kijkgeschiedenis naar de app

News
dinsdag, 29 maart 2022 om 8:30
tiktok 5323005 1920f1600075938
TikTok lijkt eindelijk een kijkgeschiedenis toe te voegen aan zijn app. Volgens TechCrunch zou het bedrijf dit namelijk aan het testen zijn.
Als je op TikTok zit is het je vast wel eens overkomen: je opent de app op je For You-pagina, ziet een leuke video, maar dan ververs je de pagina per ongeluk. De TikTok is nu voor eeuwig weg, tenzij je misschien toevallig net de gebruikersnaam zag en hem zo weer kan opzoeken. Of misschien ben je weleens een video vergeten te liken of opslaan.
Goed nieuws, de redding is nabij: TikTok test nu bij een beperkt aantal gebruikers een nieuwe functie om deze verloren video’s terug te vinden. Twittergebruiker Hammod Oh spotte de nieuwe functie als eerste. De kijkgeschiedenis staat voor deze gelukkige gebruikers in het instellingenmenu onder ‘content & activity’. Of en wanneer de functie voor iedereen beschikbaar wordt is nog niet duidelijk.

TikTok video’s terugvinden via zoeken

Er is een andere manier om een video terug te vinden, maar dit is wel een omslachtige manier. Stel je hebt een TikTok gezien met de hashtag ‘puppy’. Als je zoekt op ‘puppy’ kun je rechtsboven in op ‘filters’ klikken, waar je vervolgens de optie krijgt om aan te geven dat je ook video’s in je zoekresultaat wil zien die je de afgelopen zeven dagen hebt gezien. Een kijkgeschiedenis is natuurlijk veel handiger, ook omdat deze optie je belemmert tot video’s van de afgelopen week.

Populair Nieuws