Denuvo brengt Anti-Cheat tools naar de PlayStation 5

News
donderdag, 11 maart 2021 om 12:00
doom eternalf1578654202
PlayStation 5 ontwikkelaars krijgen binnenkort mogelijkheden om tegen cheaters op te treden. Irdeto heeft gemeld dat Denuvo Anti-Cheat naar de PS5 komt tegen cheaters op het platform. Daarmee zijn alle nodige tools tegen valsspelers beschikbaar op net platform van Sony.
Denuvo maker Irdeto onthulde de Anti-Cheat in een persbericht. Het bedrijf kondigde aan dat uitgevers en ontwikkelaars hun technologie kunnen gebruiken om het cheaten tot een einde te brengen op de PlayStation 5. Alle ontwikkelaars op het platform kunnen straks gebruik maken van de software. Denuvo wilt er zo voor zorgen dat ontwikkelaars hun spellen kunnen beschermen.
Ontwikkelaars verdienen in de eerste twee weken vaak ruim 70 procent van hun omzet van een game, alleen zouden de spelers enorm snel afhaken wanneer games overspoeld worden door cheaters. Dat is natuurlijk niet helemaal de bedoeling.

Kritiek op anti-cheat software

Irdeto wilt ervoor zorgen dat Denuvo’s Anti-Cheat werkt op zowel online als offline gameplay en progressie. De software werd in een aantal PlayStation 5 games al gebruikt en leek goed te werken. Eerder was Denuvo nog controversieel in de gaming community. Id Software had het in eerste instantie in Doom Eternal toegevoegd, maar verwijderde het snel na veel kritiek van de spelers. Ook is recent nog bekendgemaakt dat Denuvo Anti-Tamper en Anti-Piracy, voor prestatie problemen zorgden.
Volgens Irdeto zou dat nu niet meer het geval moeten zijn en heeft de software geen negatieve impact op spellen. Irdeto heeft inmiddels ruim twee miljard games weten te beschermen tegen illegale kopieën en cheaters, als PlayStation ontwikkelaars de Anti-Cheat software gaan gebruiken zal dat een positieve impact hebben op de spelerservaring, maar het is natuurlijk nog afwachten hoeveel ontwikkelaren dit gaan gebruiken nadat Id Software, ze snel had verwijdert.

Populair Nieuws