The Witcher seizoen 3 in gevaar?

News
vrijdag, 20 augustus 2021 om 10:15
the witcher s2 cirif1626181955
Volgens The Witcher showrunner Lauren Schmidt Hissrich staat het zeker nog niet vast dat The Witcher seizoen 3 er gaat komen. Een formele aankondiging van een derde reeks is er nog niet van Netflix. Daarmee lijkt de kans op een derde seizoen af te hangen van hoe The Witcher seizoen 2 wordt ontvangen.
Waar fans het al een zekerheid achten dat het complete verhaal van The Witcher vertelt gaat worden op het zilveren scherm, staat dat helemaal nog niet vast volgens Hissrich. Netflix heeft namelijk nog niet uitgesproken dat de streamingdienst een derde seizoen wil. Zo laat de showrunner weten tijdens de Television Critics Association Summer Press Tour (via IGN).
Deze gedachte zorgt bij het team voor extra motivatie. Het team dat nu nog bezig is met de productie van seizoen 2 is namelijk meer dan ooit gefocust om een tweede seizoen af te leveren. Het tweede seizoen staat namelijk voor later dit jaar, 17 december, gepland. Hissrich:

"Er is geen formele verlening. Sterker nog, juist nu richt ik me volledig op seizoen 2. Ik bedoel, we hebben een releasedatum, namelijk 17 december. Er is nog steeds veel werk te doen in post-production. Ik reis nu de hele tijd tussen Los Angeles en Londen om dat af te ronden en dat is waar de volledige focus nu ligt. We hebben een geweldig tweede seizoen nodig als we hoop voor seizoen 3 levende willen houden."

The Witcher seizoen 3 hoeft er niet te komen

Netflix is de laatste jaren steeds selectiever in de series die wel of juist niet verlengd worden. Zo heeft de streamingdienst in de laatste jaren steeds vaker series geannuleerd na slechts enkele seizoenen, ook als ze succesvol zijn. De reden hiervoor ligt vooral bij de productiekosten die naarmate er meer seizoenen komen oplopen, terwijl kijkcijfers naarmate er meer seizoenen komen afnemen.
Wel lijkt de uitspraak van Hissrich wat vreemd gezien de showrunner recentelijk nog een deal sloot met Netflix voor een meerjarig contract om alles rondom The Witcher te overzien, waarna seizoen 3 al in productie zou zijn. Ook leek vorig jaar al een derde seizoen te worden bevestigd door de Writers Guild of America. Onduidelijk is dan ook of er recentelijk wat veranderd is waardoor Netflix het derde seizoen niet meer zou willen of dat Hissrich een derde seizoen nog geheim wil houden. The Witcher was in 2019 na haar release immers één van de meest populaire series op Netflix.

Populair Nieuws