The Witcher 4 wordt geen Epic Games Store exclusive

News
dinsdag, 22 maart 2022 om 12:30
5 redenen waarom ontwikkelaars kiezen voor de epic games store 149248
De aankondiging van de nieuwe Witcher-game ging hand in hand met de aankondiging dat CD Projekt RED een partnerschap aanging met Epic Games. Bij sommige fans zorgde dat al snel voor zorgen dat de game op PC alleen in de Epic Games Store verkrijgbaar zou zijn. Maar dat is de ontwikkelaar niet van plan.
In tegenstelling tot eerdere delen wordt ‘The Witcher 4’ niet gemaakt in de REDengine van CD Projekt RED. In plaats daarvan wordt gebruikt gemaakt van Unreal Engine 5, een game engine van Epic Games. Dit omdat de twee bedrijven een meerjarig partnerschap zijn aangegaan, waarbij ook de verdere ontwikkeling van Unreal Engine 5 centraal staat.
Het partnerschap met Epic Games zorgde alleen al snel voor zorgen van fans dat The Witcher 4 alleen via de Epic Games Store verkrijgbaar zou zijn. Maar CD Projekt Red laat op Twitter weten dat er geen plannen zijn om de game exclusief te maken voor één storefront.
The Witcher 3 en Cyberpunk 2077 zijn beide beschikbaar in de Epic Games Store, dus de nieuwe game zal daar waarschijnlijk ook verkrijgbaar zijn, helemaal nu er een partnerschap is. Maar CD Projekt RED is dus niet van plan om volledig op die store in te zetten. The Witcher 4 zal waarschijnlijk ook verkrijgbaar zijn via GOG, een eigen platform van CD Projekt RED. Er is ook geen indicatie dat de ontwikkelaar van plan is Steam te laten vallen.

Wat weten we over The Witcher 4?

Op het moment is er nog weinig bekend over de nieuwe Witcher-game. Hij wordt beschreven als het begin van een nieuwe sage in de franchise. Ook heeft CD Projekt RED laten weten dat het niet wil crunchen om de game af te krijgen. Wanneer hij uitkomt is dan ook nog onbekend.

Populair Nieuws