The Witcher 3 regisseur stapt op na beschuldigingen

News
woensdag, 05 mei 2021 om 9:30
the witcher 3 wild huntf1579116110
Ontwikkelaar CD Projekt RED heeft opnieuw een klap te verduren. De game regisseur van The Witcher 3: Wild Hunt, Konrad Tomaszkiewicz, vertrekt bij de studio na verschillende beschuldigingen.
Het rommelt al een tijdje bij CD Projekt RED. Aan het einde van 2020 lanceerde de studio Cyberpunk 2077, terwijl het intern al duidelijk was dat de PS4 en Xbox One versie van de game nog helemaal niet af was. Het was dan ook aan de medewerkers om tot in de late uurtjes door te werken om zoveel mogelijk problemen op te lossen voor en vlak na release.
Het is niet de eerste keer dat de ontwikkelaars bij CD Projekt RED het slachtoffer zijn van een zogeheten crunch en een harde hand op de werkvloer. Volgens Bloomberg is namelijk de game regisseur van The Witcher 3: Wild Hunt, Konrad Tomaszkiewicz, opgestapt bij de Poolse studio. Dat blijkt uit een e-mail aan alle medewerkers. De topman vertrekt na beschuldigingen over pesten op het werk.
In de e-mail stelt Tomaszkiewicz dat hij begrijpt dat veel mensen ‘angst, stress of ongemak voelen terwijl ze met mij werken’. Hij verontschuldigt zich voor ‘al het kwaad bloed dat ik heb veroorzaakt’.

The Witcher 4 in ontwikkeling?

Terwijl CD Projekt RED nu nog bezig is om alle problemen rondom Cyberpunk 2077 op te lossen en DLC voor de game te maken, lijken er ook al plannen te zijn voor The Witcher 4. Naar verluidt wil de ontwikkelaar namelijk in 2022 twee grote games naast elkaar ontwikkelen. Aangezien de studio naast Cyberpunk en The Witcher geen andere IP’s heeft en de wens naar een nieuw deel in franchise groot is, lijkt The Witcher 4 een shoe in voor één van die twee titels.

Populair Nieuws

Laatste Reacties