The Wheel of Time krijgt geanimeerde prequel film

News
maandag, 10 juli 2023 om 14:30
the wheel of timef1630658787
Niet alleen seizoen 2 van The Wheel of Time komt eraan. Er is nu namelijk ook een geanimeerde prequel film aangekondigd voor de fantasy-reeks.
Sinds het einde van Game of Thrones is er een strijd gaande tussen de streamingdiensten om het fantasy-gat op te vullen. Zo heeft Netflix vol ingezet op The Witcher, breidt HBO het Game of Thrones-universum uit met verschillende prequels en heeft Amazon gekozen voor The Lord of the Rings en The Wheel of Time.
Laatstgenoemde reeks zou al voor genoeg content moeten zorgen de komende jaren. De boekenreeks van Robert Jordan telt namelijk vijftien boeken, waarvan de laatste twee zijn geschreven door Brandon Sanderson. Maar de franchise wordt nu al uitgebreid naast de serie van Amazon.
Squeeze Studios en iwot productions hebben namelijk een geanimeerde prequel film voor The Wheel of Time aangekondigd, zo meldt IGN. De film draagt de naam The White Tower en draait om ‘een jong meisje met een speciale gave die op moet staan tegen een kwaad dat alles bedreigt dat ze lief heeft’.

Belangrijke locatie in The Wheel of Time

De film speelt zich af rondom de titulaire White Tower, wat een belangrijke locatie is in het universum van The Wheel of Time. Dat is namelijk een sleutellocatie voor de Aes Sedai, een groep vrouwen die de One Power verantwoordelijk kunnen gebruiken.
Wanneer The White Tower uitgebracht zal worden is niet bekend. Eerst zullen fans in ieder geval kunnen genieten van The Wheel of Time seizoen 2, die op 1 september in première zal gaan op Amazon Prime Video.