Top 5 gaming headsets van dit moment

Article
maandag, 10 juli 2023 om 15:00
untitled designf1688715286
Op zoek naar een nieuwe gaming headset en heb je geen flauw idee waar je moet beginnen? Dat is begrijpelijk: er zijn vandaag de dag een hoop verschillende Headsets">gaming headsets op de markt. Daarom helpen we je een handje en zetten we de vijf beste gaming headsets van dit moment voor je op een rijtje.

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

We beginnen meteen met de duurste van het lijstje, de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless met een prijskaartje van 325 euro. Voor die prijs wil je natuurlijk wel waar voor je geld. Deze headset gaat dan ook 45 uur mee voordat je weer moet opladen en er is noise cancelling, waardoor je niet afgeleid wordt door je omgeving. Ook maakt de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless gebruik van virtual surround sound, waardoor je precies weet waar je tegenstanders zijn.
Daarnaast kun je op de PlayStation 5 spelen met 3D audio ondersteuning, waardoor je nog meer in je favoriete games kunt opgaan. Naast de PlayStation 5 is de headset ook compatibel met Android, Linux, Mac, Nintendo Switch, pc (Windows) en PlayStation 4. De oorkussens zijn gemaakt van imitatieleer en gevuld met memory foam.
untitled design 1f1688715446

Astro A50 Draadloze Gaming Headset + Base Station voor PS5, PS4

Ook met de Astro A50 Draadloze Gaming Head kun je precies horen waar je tegenstanders zich bevinden, want ook deze headset heeft virtual surround sound. De headset is wel iets goedkoper, met een prijskaartje van 249 euro. De Astro A50 komt met een basisstation die gelijk als oplader dient.
Let wel op welke versie van de headset je bestelt: er is één voor de PS4 en PS5 en één voor de Xbox One en Xbox Series X/S. Beide versies zijn compatibel met pc (Windows). De PlayStation-versie is trouwens niet geschikt voor de PS4 Slim, doordat de console geen optische audio aansluiting heeft.
Een ander detail waar je op moet letten is dat de Astro A50 kleinere oorkussens heeft. Heb je grote oren? Dan kun je deze headset dus beter laten liggen.
untitled design 2f1688715541

Logitech G PRO X Wireless LIGHTSPEED Gaming Headset

De Logitech G PRO X Wireless LIGHTSPEED Gaming Headset is weer een stukje goedkoper, maar dat maakt de headset niet minder geschikt. Deze headset, geschikt voor pc (windows), PlayStation 4 en PlayStation 5, maakt gebruik van true surround sound, waardoor je omringd wordt met geluid. Nadeel is wel dat dit alleen werkt op pc. Gebruik je de headset voor je PlayStation, dan speel je in stereo geluid.
Je kunt de headset ook makkelijk meenemen voor onderweg of naar toernooien. Door het stalen en aluminium frame kan de headset wel tegen een stootje. De oorkussens zijn gevuld met memory foam en de batterij gaat zo'n 20 uur mee.
untitled design 3f1688715644

Sony PlayStation 3D Pulse draadloze headset

De goedkoopste headset op ons lijstje, maar zeker niet de minste, is de Sony PlayStation 3D Pulse draadloze headset. Deze headset komt in verschillende kleuren (wit, midnight black en grey camo) en is zowel los als in combinatie met de PS5 DualSense Controller, de PS5 zelf en/of een game (God of War Ragnarok/GTA 5/Hogwarts Legacy/Call of Duty: Modern Warfare II/FIFA 23).
Zoals de naam al doet vermoeden is de Sony PlayStation 3D Pulse draadloze headset speciaal afgestemd op de 3D-audio van PS5-consoles, waardoor je het geluid van de games die hiervan gebruikmaken ervaart zoals de makers dat voor ogen hadden. De batterijduur van deze headset is wel een stuk korter dan de andere headsets op deze lijst: namelijk 12 uur. Ook zijn volgens de gaming headsetspecialist van Coolblue de oorschelpen vrij klein, waardoor je als je lang achter elkaar gamet sneller last krijgt.
untitled design 4f1688715766

JBL Quantum 610 Draadloze Headset

De laatste headset op ons lijstje is de JBL Quantum 610 Draadloze Headset. Deze headset heeft met 40 uur de langste batterijduur na de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless. Moet je opladen maar wil je blijven gamen met de headset op? Geen nood: je kunt de headset gewoon aansluiten met de usb oplaadkabel om op te laden terwijl je doorspeelt.
De JBL Quantum 610 Draadloze Headset maakt gebruik van true surround sound en heeft 50 millimeter drivers, waardoor je een diepe bas hebt. Door deze twee factoren klinken de geluiden uit je games extra realistisch. Daarnaast heb je ook minder last van omgevingsgeluid door het gesloten ontwerp van de oorschelpen. De JBL Quantum 610 Draadloze Headset is compatibel met Nintendo Switch, pc (Windows), PlayStation 4 en PlayStation 5.