Corona app Duitsland meer dan 6 miljoen keer gedownload binnen één dag

News
woensdag, 17 juni 2020 om 13:00
iphone technology iphone 6 plus apple 17663f1591615025
De corona app in Duitsland lijkt een groot succes te zijn als het gaat om dekking. Binnen een dag is de applicatie namelijk al miljoenen keren gedownload, zo laat de ontwikkelaar weten.
Het coronavirus is nog steeds een groot probleem over de hele wereld, maar de corona apps die nu in steeds meer landen verschijnen moet de verspreiding voorkomen. Met de applicatie kunnen nieuwe besmette mensen namelijk eerder worden opgespoord en geïsoleerd en ook makkelijker worden achterhaald met wie ze in contact zijn gekomen.
Op dinsdagochtend werd de corona app voor Duitsland gelanceerd en dat blijkt meteen een groot succes te zijn. Volgens ontwikkelaar SAP is de applicatie binnen een dag namelijk al meer dan zes miljoen keer gedownload. Bij de ontwikkeling van de app heeft de ontwikkelaar samengewerkt met Deutsche Telekom en het Robert Koch Instituut, de Duitse versie van het RIVM.

Nog meer downloads nodig voor corona app

Volgens de laatste cijfers hebben 52 miljoen mensen boven de tien jaar in Duitsland een smartphone. Dat betekent dat meer dan elf procent van de ‘doelgroep’ de applicatie op de eerste dag heeft gedownload. Een goed begin, maar om het echt een succes te laten worden moeten die cijfers wel blijven groeien. Om de methode namelijk effectief te maken moet minimaal 60 procent van de bevolking de applicatie gebruiken.
In Nederland wordt er ondertussen nog hard gewerkt aan een eigen corona app. De eerste poging om zo’n applicatie te maken faalde jammerlijk, waardoor er nu meer tijd wordt genomen om een goed werkende en veilige versie op de markt te krijgen.

Populair Nieuws