The Walking Dead keert terug met opvallende scène

News
maandag, 24 februari 2020 om 11:42
walkingdeadf1582540008
De producenten van The Walking Dead kunnen één ding zeker heel goed, ze weten te allen tijde te shockeren met heftige beelden. Denk aan een oogbol die uit de oogkas springt of zombies die uit elkaar vallen. De première van afgelopen zondag heeft niet heel veel bijzonders laten zien op dat gebied, maar op een andere manier zijn ze de grens over gegaan. Dit keer gebruikt de serie psychologische oorlogvoering.
Dit artikel bevat spoilers voor The Walking Dead seizoen 10 aflevering 1 Squeeze
De aflevering van afgelopen zondag ging over Daryl en de rest van de groep die ontsnapte aan een horde zombies. Het ontsnappen was het thema tot op een bepaald punt. Dit bepaalde punt is de scene van waarin Alpha Negan dwong zich uit te kleden. Wanneer hij is zich omdraait, is ook zij uitgekleed op haar rottende zombiemasker na.
Negan, de gekke, botte man die hij is neemt zijn kans, maar stelt naarmate opeens de vraag “ Wacht, dit is toch niet een soort bidsprinkhanen situatie, waarin jij achteraf mijn hoofd afhakt?”
De formulering is interessant en in context is de vraag terecht. De stripfans weten dat Alpha uiteindelijk sterft door onthoofding aan de hand van Negan. Op deze manier zetten de schrijvers de stripfans aan het denken, hoewel dit ook met een korreltje zout genomen kan worden. Als de serie echt de strips gaat volgen dan zou het nog zo een “bidsprinkhanen” situatie kunnen worden.

Populair Nieuws