'Meer dan 20 miljoen PS5 consoles verkocht na 1 jaar'

News
maandag, 24 februari 2020 om 11:22
controller dualshock 4f1570452642
De Japanse analist Hideki Yasuda voorspelt op basis van de meest recente financiën van Sony dat de PlayStation 5 na een jaar al meer dan 20 miljoen keer over de toonbank is gevlogen. Na slechts enkele maanden zou de console zelfs al meer dan 6 miljoen keer verkocht moeten zijn.
Als we de voorspelling van de analist (via Twinfinite) mogen geloven, zal de PS5 voor 1 april 2021 al meer dan 6 miljoen keer verkocht zijn en wordt de console in het daarop volgende financiele jaar nog eens 15 miljoen keer verkocht. Sony's financiele jaar gaat jaarlijks in op 1 april en loopt tot en met 31 maart het jaar daarna door. Op 31 maart 2022 zou de console dus al 21 miljoen keer verkocht moeten zijn.
Tevens laat de analist weten dat de DRAM voorraad (die mogelijk voor een hogere verkoopprijs van de console) geen problemen zou moeten opleveren voor het maken van de console. Wel laat hij daarbij weten dat de voorraad krap zal zijn, al valt het nog te betwijfelen of de analist het hierover bij het juiste eind heeft.
Tijdens de financiële conference call van Sony liet Kenichiro Yoshida, CFO van Sony, weten dat het bedrijf nog steeds niet duidelijk weet welke effecten het coronavirus met zich mee zal brengen voor Sony. Uit de call bleek niet of de CFO hiermee specifiek op de consolemarkt doelde. Toch is Sony voorzichtig als het aankomt op het coronavirus, want het bedrijf heeft inmiddels al twee evenementen afgezegd wegens het desbetreffende virus.
Dit artikel is op 18 mei 2020 bijgewerkt.