Makers van ´Game of Thrones´ maken nieuwe Netflixserie

News
maandag, 24 februari 2020 om 11:46
grays anatomyf1631628463
Makers van Game of Thrones David Benioff en D.B. Weiss hebben een deal van 200 miljoen dollar met Netflix gesloten en mogen een nieuwe serie op Netflix maken. Dit maakte Collider vrijdag bekend. Ook de naam van de nieuwe serie is bekendgemaakt.

The Chair

De serie krijgt de naam The Chair en zal 6 afleveringen krijgen. Ook zijn er al een paar rollen bekend. De actrice Sandra Oh en Jay Duplass zullen in de nieuwe Netflixserie spelen. Allebei zullen ze een grote rol pakken in de serie. Sandra Oh kun je kennen van Grey´s Anatomy en Jay Duplass van The Puffy Chair. De serie gaat over een voorzitter van de afdeling Engels van een grote universiteit.
Sara Oh zal de hoofdrol krijgen in de serie. Eerder speelde ze in de dramaserie Killing Eve. Daarvoor heeft ze een Golden Globe gewonnen en werd ze voor drie Emmy Awards genomineerd. Ook speelt ze de rol van Cristina Yang in Grey´s Anatomy. Momenteel is ze bezig voor een vierde seizoen van Killing Eve. Ondanks dat ze de hoofdrol pakt in de serie The Chair gaat ze met Killing Eve gewoon verder.
De vrouw van David Benioff, Amanda Peet, heeft de serie officieel bedacht. Eerder schreef zij onder ander toneelstukken zoals The Commons of Pensacola en Our Very Own Carlin McCullough. Amanda zal als co- maker en showrunner bijdrage leveren aan de nieuwe serie The Chair. Een paar jaar geleden is het idee voor de serie voorgesteld aan HBO. Toen werd het idee voorgesteld, maar dat idee werd afgehaakt. De makers hadden toen ook geen tijd wegens de twaalf- maanden durende taak van Game of Thrones. Dus andere shows maken zat er toen destijds niet in. Wanneer de serie The Chair uiteindelijk uitkomt, is nog niet bekend.