The Walking Dead films met Rick Grimes zijn geschrapt door AMC

News
dinsdag, 26 juli 2022 om 14:10
the walking dead stripboekenreeks gaat stoppen 152457f1631200658
Op San Diego Comic-Con zijn de afgelopen dagen veel nieuwe films en series onthuld. Eén daarvan is een nieuwe The Walking Dead serie, maar dat betekent wel dat de films zijn geschrapt.
AMC is voorlopig nog niet klaar met de wereld van The Walking Dead. Hoewel het einde van de originele serie in zicht is, met de laatste afleveringen van seizoen 11 die dit jaar moeten verschijnen, kunnen fans nog rekenen op een hoop content in de post-apocalyptische wereld.
Op San Diego Comic-Con is namelijk een serie aangekondigd met Rick Grimes (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) in de hoofdrol. Dat is opvallend, omdat de terugkeer van Rick eigenlijk zou zijn in een drietal films van AMC.
Volgens Justin Kroll van Deadline, is namelijk de beslissing gemaakt om The Walking Dead films te schrappen. In plaats daarvan komt dus de nieuwe serie, die zes afleveringen zal krijgen en daarmee ongeveer even lang is al de drie films. Volgens Kroll is de beslissing gemaakt na een verandering van de top bij AMC, waarbij de nieuwe leidinggevenden het verhaal af willen sluiten op TV en niet in een bioscoop.

Eindelijk antwoorden in nieuwe The Walking Dead serie

In de nieuwe limited series met Rick Grimes en Michonne krijgen fans eindelijk antwoord op vragen waar ze al een lange tijd mee rondlopen. Dat blijkt uit de beschrijving van de nieuwe serie. Sinds de verdwijning van Rick in seizoen 9, gaan we de originele protagonist weer terugzien en weten we wat er allemaal met hem, en Michonne, is gebeurd.
Dat is bovendien niet het enige wat er in de planning staat voor The Walking Dead. In 2023 komen er namelijk ook nog twee andere series in de wereld naar de streamingdiensten toe.