Haven Studios pitchte drie sterke games aan Sony

News
dinsdag, 08 februari 2022 om 12:30
Haven Studios werkt aan een compleet nieuwe game voor Sony. Hoewel er nog niet veel bekend is over de game, gebeurde er in de pitch voor Sony iets opmerkelijks.
Hoewel we nog niet veel weten over de nieuwe PS5 exclusive van Haven Studios is er al wel wat bekend over hoe het project werd gekozen. Uit een Franstalig interview met Le Devoir kwam namelijk het volgende: Haven Studios heeft maar liefst drie nieuwe games gepitcht aan Sony. De pitch maakte zo’n indruk op Sony dat het bedrijf akkoord ging om alle drie de games te financieren. Vooruitkijkend naar de toekomst en om zichzelf niet te laten overwerken besloot Haven om op één titel te focussen.
Sony vroeg Haven Studios snel na oprichten om drie grote projecten te pitchen. Het bedrijf zou één game van Haven Studios financieren en op deze manier had Sony drie grote projecten om uit te kiezen. Tot grote verbazing was Sony zo enthousiast over de pitch dat het bedrijf alle drie de projecten interessant vond.
Haven Studios koos er toen voor om zich aan één project te binden zodat alle focus daarop gelegd kon worden. Ten tijde van de pitch had Haven Studios zo’n 25 werknemers en waren drie grote games waarschijnlijk teveel geworden voor het team.

Wat voor PS5-game maakt Haven Studios?

Er is nog niet veel gezegd over de gekozen game en er blijft dan ook nog veel aan de verbeelding over, toch zijn er al een paar dingen bekend. Zo zou de game een aanhoudende online omgeving hebben die continu veranderd. Denk hierbij aan de Rainbow Six Siege-wereld maar dan zonder het schieten. Haven heeft namelijk gezegd niet de kant van een first person militaire shooter op te willen gaan, inde hoop zo veel mogelijk spelers kunnen bereiken met het nieuwe spel.
Verder gaat er het gerucht rond dat de game misschien meer zal focussen op co-op multiplayer dan competitive. Hoewel de game gepland staat als PlayStation exclusive zal de game misschien ook uitkomen op PC.

Populair Nieuws

Laatste Reacties