De MSI Stealth 14 AI Studio is een gaming laptop in vermomming

Article
dinsdag, 12 maart 2024 om 12:00
msi stealth 14 ai studiof1709829096
Gaming laptops hebben vaak een opvallend uiterlijk. Dat geldt alleen niet voor de MSI Stealth 14 AI Studio. Deze laptop is verpakt in een opvallend dunne vermomming.

Gaming laptop voor op kantoor

Het is normaal geen moeilijke opgave om een gaming laptop te vinden uit een line-up van laptops. Die laptops hebben vaak namelijk een opvallend uiterlijk, met unieke vormen en natuurlijk veel RGB-verlichting. En meestal zijn het vrij dikke apparaten, om genoeg ruimte te bieden aan alle hardware en koeling.
Het is alleen een opgave om de MSI Stealth 14 AI Studio te herkennen als een gaming laptop. MSI heeft het nieuwe model namelijk vermomd tot een laptop die prima past in een kantooromgeving, terwijl je buiten het werk om kan genieten van je favoriete games. En stiekem zit er nog een vleugje RGB verstopt door middel van per-key illumination.
De Stealth 14 AI Studio heeft voor de behuizing een strak en klassiek ontwerp, met een marineblauwe afwerking. Daarnaast is hij met 14,5 inch bescheiden qua grootte en is het apparaat bovendien opvallend dun voor een gaming laptop. Het heeft een dikte van slechts 1,9mm. Als gevolg is de Stealth 14 AI Studio met 1,7 kilo ook vederlicht en dus gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.
msi stealth 14 ai studio 2f1709829506

Kraakheldere beelden

Niet alleen heeft de laptop een mooie combinatie op het gebied van hardware en uiterlijk voor werken en gamen, het scherm is ook perfect voor beide doeleinden. Het scherm heeft een vrij opvallende resolutie van 2880x1800, wat neerkomt op een 16:10-verhouding. Daardoor heb je meer ruimte om bijvoorbeeld lange Excel-bestanden te bekijken, maar heb je ook meer overzicht bij het gamen dankzij de extra verticale ruimte.
Maar dat is niet het enige voordeel. MSI heeft namelijk gekozen voor een OLED-display en een refresh rate van 120Hz. De kleuren spatten daardoor van het scherm, alles is soepeler dan ooit en zwart is ook echt zwart.
Dat alles er zo soepel uitziet, komt door het feit dat OLED vrijwel geen response time heeft. Technisch gezien komt het neer op 0,1 milliseconde, maar in de praktijk lijken games vlak voor je neus af te spelen en heb je bijna niet het idee dat je in een digitale wereld zit.
msi stealth 14 ai studio 3f1709829648

Spelen en creëren

Om games goed te kunnen spelen en gebruik te maken van de 2880x1800 resolutie en hoge refresh rate is natuurlijk wel de juiste hardware nodig. En die is gelukkig ook aanwezig in de MSI Stealth 14 AI Studio.
De gaming laptop is allereerst uitgerust met een Nvidia RTX 4060 videokaart. De GPU is voor veel games van zichzelf al krachtig genoeg om een hoge framerate te produceren, maar met behulp van Nvidia’s DLSS 3 (waarvoor je een RTX 4000-series GPU nodig hebt) kan je games helemaal vloeiend draaien. De technologie zorgt er namelijk voor dat de resolutie geupscaled kan worden en zelfs complete frames gegenereerd kunnen worden met AI.
Ook op de andere hardware is niet bespaard. De GPU werkt samen met de Intel Core Ultra 7 155H processor, die pas in december is gelanceerd. Tel daar 16GB aan DDR5 RAM en een SSD van 1TB bij op en je hebt een laptop die alle games kan draaien en bovendien ruimte heeft om meerdere titels op te slaan.
De hardware is bovendien niet alleen handig voor gamen, maar ook voor werk. De MSI Stealth 14 AI Studio is, zoals de naam verklapt, uitgerust met Nvidia Studio drivers. Daardoor kan de hardware automatisch worden ingezet om optimaal gebruik te maken voor content creation. Zo kan je bijvoorbeeld veel sneller renderen in Blender of je video’s razendsnel editen in Adobe Premiere. Daarmee is de laptop een ultiem apparaat voor harde werkers die ook genieten van games.