The Matrix Resurrections is niet het eerste deel van een trilogie

News
maandag, 27 december 2021 om 13:00
the matrixf1638522495
Momenteel is The Matrix Resurrections te zien in bioscopen wereldwijd. Het is de nieuwste film van The Matrix en een vervolg op de succesvolle trilogie. Maar het is niet het plan dat The Matrix Resurrections de start is van een nieuwe trilogie.
Lana Wachowski, een van de bedenkers en regisseurs van The Matrix, heeft gezegd dat het niet de bedoeling is dat er een nieuwe The Matrix trilogie komt. The Matrix Resurrections zou echt een losse film moeten zijn.
Het is nooit zeker of er wel of niet toch een trilogie komt na Resurrections. De eerste The Matrix film was namelijk ook oorspronkelijk bedoeld als losse film, maar door het succes van het origineel is er toch een trilogie van gemaakt. Mocht The Matrix Resurrections ook een groot succes zijn, dan komt er misschien alsnog één of meerdere sequels aan.

Nieuwe The Matrix als verwerkingsmethode

Lana Wachowski is samen met haar zus de bedenker van de The Matrix trilogie. Na de trilogie zou het ook niet de bedoeling zijn dat er ooit nog een nieuwe The Matrix film uit zou komen, totdat de ouders van Wachowski overleden.
Wachowski dacht toen dat een nieuwe The Matrix film maken haar zou helpen. Wachowski schreef het script en liet dit zien aan Warner Bros. De studio was erg enthousiast en zo is er een nieuwe film gekomen. Mocht er dus toch een trilogie komen dan moet het verhaal kunnen worden uitgebreid naar twee extra films en dat kan nog lastig zijn, maar voor nu is dat dus niet het plan.