Fortnite bereikt nieuwe piek met terugkeer naar originele map

News
maandag, 06 november 2023 om 16:00
fortnite ogf1699279612
De keuze van Epic Games om terug naar het begin te gaan met Fortnite lijkt een gouden zet. Door het Fortnite OG-event, waarbij spelers los kunnen gaan op de originele map, is een nieuwe piek bereikt.
Sinds de lancering van Fortnite in 2017 is de battle royale titel niet meer weg te denken uit het gamelandschap. Het nam al snel de koppositie over van PUBG en trekt sindsdien dagelijks miljoenen spelers naar een kleurrijk slagveld. Maar veel van de huidige spelers hebben nooit het begin van Fortnite meegemaakt, waaronder de originele map.
Epic Games heeft daarom besloten om terug te gaan in de tijd met Fortnite OG. Dit speciale evenement is van start gegaan op 3 november en loopt tot en met 2 december. Met de ‘nieuwe’ modus kunnen spelers terugkeren naar de originele map en iconische locaties als Tilted Towers, Risky Reels en Loot Lake bezoeken.

Nieuw record voor Fortnite

Spelers hebben duidelijk zin in de trip down memory lane, zo blijkt uit de cijfers van Fortnite.GG. De site houdt de dagelijkse hoeveelheid spelers bij en door de update waren er tegelijkertijd 6.172.463 spelers Fortnite aan het spelen. Het hoogste aantal ooit!
En niet alleen op het gebied van concurrent players verbreekt Fortnite records. Volgens het officiële Twitter-account waren er zaterdag namelijk 44,7 miljoen spelers actief, wat ook een nieuw record is. Samen waren ze goed voor 102 miljoen gespeelde uren. Epic wil alle veteranen en nieuwe spelers bedanken, zo laat de studio weten in de tweet.