The Mandalorian meest illegaal gedownloade serie in 2020

News
maandag, 28 december 2020 om 10:15
the mandalorianf1642078462
Ondanks dat veel mensen netjes betalen voor hun streamingdiensten, zijn er ook genoeg kijkers die geen zin hebben om elke maand een paar euro te betalen. Met name Disney vist daarmee naast het net, want The Mandalorian is in 2020 de vaakst illegaal gedownloade serie.
Met alle streamingdiensten die er tegenwoordig zijn is het geen raadsel waarom mensen hun heil zoeken bij torrents. Elke maand een bedrag overmaken naar Netflix, Amazon Prime en Disney+ kan immers flink in de kosten lopen. Helemaal met laatstgenoemde streamingdienst, dat maar weinig nieuwe films en series introduceert.
De nieuwe content die Disney op de dienst zet is alleen wel zeer populair. Volgens Torrent Freak is The Mandalorian namelijk de meest illegaal gedownloade serie van 2020. Het gaat daarbij om data die is verzameld via de torrent-site BitTorrent. Vorig jaar stond The Mandalorian nog op de derde plek, maar is in 2020 dus naar de toppositie gestegen.

Welke series zijn nog meer populair?

De eerste plaats voor The Mandalorian was alleen geen landslide overwinning. De science-fiction serie wist maar net The Boys van Amazon Prime en Westworld van HBO af te troeven. De top vijf wordt afgemaakt door respectievelijk Vikings en Star Trek: Picard.
In de top 10 zijn daarnaast veel nieuwe series te vinden die in voorgaande jaren niet in de lijst stonden. Dat komt mede door het stoppen van Game of Thrones. Die serie wist namelijk meerdere jaren op rij de titel vast te houden, maar sinds het einde is er een machtsvacuüm ontstaan onder de series.