The Mandalorian maker regisseerde beroemde Rogue One scène

News
donderdag, 02 maart 2023 om 10:30
darth vader rogue onef1603707044
Rogue One is één van de meest geliefde Star Wars-projecten sinds de overname door Disney. Achter de schermen van die film is er een hoop gebeurd dat niet in de credits terug is te vinden. Zo blijkt dat één van de meest beroemde scènes uit de film is geregisseerd door een sleutelfiguur in The Mandalorian.
Bij de gedachte aan Rogue One is het mentale beeld van Darth Vader die een gang vol rebellensoldaten afslacht niet ver weg. De aanname was jarenlang dat deze scène waarschijnlijk was geregisseerd door Gareth Edwards, die te boeken staat als de regisseur van de hele film, of Tony Gilroy die de reshoots regisseerde. Dat blijkt alleen niet het geval.
Volgens Freddie Prinze Jr. is deze scène namelijk geregisseerd door Dave Filoni. Destijds was Filoni volop bezig met de animatieserie Star Wars Rebels, waar Freddie Prinze Jr. een hoofdrol in had. Dat zou ook verklaren hoe het komt dat de acteur weet van Filoni's betrokkenheid bij Rogue One.
Het zou betekenen dat deze iconische Rogue One scène het eerste stukje live-action Star Wars is dat Filoni ooit regisseerde. Tegenwoordig houdt Filoni zich daar steeds meer mee bezig, bijvoorbeeld als uitvoerend producent en regisseur van The Mandalorian en de aankomende serie Ahsoka. Tijdens het maken van de sequel trilogy is hij vaak op filmsets geweest om het live-action vak te leren.

The Mandalorian seizoen 3 nu te zien op Disney+

In het nieuwe seizoen van The Mandalorian regisseert Filoni overigens niets. Daarvoor heeft hij het waarschijnlijk te druk met Ahsoka. Dat nieuwe seizoen van The Mandalorian is sinds 1 maart te zien op Disney+.

Populair Nieuws