The Lord of the Rings serie van Amazon krijgt vrouwelijke orcs

News
woensdag, 22 juni 2022 om 13:00
the lord of the rings orcf1672910282
Met The Lord of the Rings: Rings of Power heeft Amazon een aantal lege pagina's om te vullen. Daar maakt de serie duidelijk gebruik van, want we kunnen vrouwelijke orcs in de show verwachten.
Hoewel J.R.R Tolkien zeer uitgebreid was met zijn beschrijvingen in The Lord of the Rings boeken, heeft de schrijver ook een aantal vragen open gelaten. Met name als het aankomt op de vroege historie in de First en Second Age. The Lord of the Rings: Rings of Power speelt zich volledig af tijdens de Second Age en probeert dan ook een aantal antwoorden te geven.
Zo is het duidelijk dat de Amazon serie gaat experimenteren met orcs. Dat blijkt uit een interview van IGN met leden van het productieteam, waaronder executive producer Lindsey Weber. De producent zegt namelijk dat er 'een aantal vrouwelijke orcs zijn waar ik echt van houd', wanneer ze het heeft over haar favoriete momenten in de serie.

Andere orcs in The Lord of the Rings serie

De oorsprong van orcs zijn één van de dingen waar al lang discussies over zijn tussen fans. In The Lord of the Rings films wordt namelijk duidelijk gezegd dat orcs elven zijn die 'gemarteld en verminkt zijn door duistere krachten'. In de Silmarillion, die afgemaakt en bewerkt is door Tolkien's zoon Christopher, staat een soortgelijke oorsprong. In de boeken van Tolkien worden er alleen meerdere theorieën gebruikt.
De orcs die we in The Lord of the Rings serie gaan zien, zullen sowieso verschillen van de orcs die we hebben gezien in de films. Volgens Weber zullen ze een stuk 'frisser' zijn dan de orcs vol littekens en verwondingen uit de Peter Jackson films. Omdat deze orcs pas net uit 'de duisternis komen' en nog geen 'grote gevechten hebben meegemaakt', gaan ze er dus flink anders uitzien. Niet schrikken dus wanneer de eerste orc ten tonele verschijnt in The Lord of the Rings serie.