The Lion King 2 wordt een prequel

News
dinsdag, 15 december 2020 om 10:00
lion king remakef1577113219
Alweer een poosje geleden maakte Disney bekend dat er een tweede live-action Lion King film aankomt. The Lion King 2 wordt alleen geen vervolgfilm, maar een prequel. Het verhaal speelt zich dus af voor de eerste Lion King film. Dit maakte Disney zelf bekend tijdens de Disney’s Inverstors Day 2020.

Pharell Williams

Daarnaast maakte Disney ook bekend dat Barry Jenkins (bekend van Moonlight) zal meewerken aan de film. En dat we naast de vertrouwde filmmuziek van Hans Zimmer ook muziek krijgen van Nicolas Britell en Pharell Willams.

Kan The Lion King 2 het niveau aantikken?

De live action Lion King film was vorig jaar een groot succes, de film kreeg overwegend goede recensies (bij XGN.nl kreeg de Lion King een zeven op schaal van tien) en bracht ook nog eens 1,66 miljard dollar in het laatje. De Lion King film van vorig jaar was natuurlijk sterk geïnspireerd op de Lion King film uit 1994, die destijds overigens ook een groot succes was. Hierop kwam overigens in 1998 een vervolg op en in 2004 verscheen er zelfs nog een The Lion King III, maar deze films wisten nooit het niveau van de eerste film te bereiken. Het is te hopen dat de nieuwe Lion King 2 dit niveau wel kan aantikken.

Disney gaat voor live action

The Lion King 2 is overigens zeker niet de enige Disney live action film die er aankomt. Zo komt Disney ook met een live action Peter Pan & Wendy en een live action Pinoccio met niemand minder dan Tom Hanks.

Populair Nieuws

Laatste Reacties