PlayStation Direct Store komt nu ook naar Europa toe

News
dinsdag, 15 december 2020 om 9:30
ps5 controllerf1592919068
De verkoop van de PlayStation 5 is in veel landen chaotisch verlopen en ook Nederland valt daar onder. Nu zijn we afhankelijk van leveringen van Sony aan webshops, voordat we onze handen op de next-gen console kunnen krijgen. Maar nu lijkt het erop dat de PlayStation Direct Store naar Europa toe komt.
Wil je in Europa een PlayStation 5 scoren, dan ben je overgeleverd aan de verschillende webshops. In Nederland wordt de next-gen console bijvoorbeeld onder andere verkocht door bol.com, Game Mania en MediaMarkt. In de Verenigde Staten kunnen spelers alleen een PS5 direct van Sony kopen via de PlayStation Direct Store.
Het lijkt erop dat de directe verbinding tussen Sony en de consument ook naar Europa gaat komen. Dat blijkt uit een vacature voor de director voor PlayStation Direct Europe. De digitale winkel is een succes geweest aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en Sony lijkt daardoor geïnspireerd om er ook mee te beginnen in Europa.

Meer PS5 consoles naar Europa?

De lancering van de PlayStation Direct Store kan er mogelijk ook voor zorgen dat er straks meer voorraad van de PlayStation 5 naar ons continent zal worden verscheept. Bij de verdeling in de Verenigde Staten lijkt er bij een nieuwe voorraad meer consoles te gaan naar Sony eigen winkel dan naar andere verkooppunten.

Populair Nieuws